Αρχική Περιβάλλον weather Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει...

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει (Βίντεο)

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει από το βράδυ σήμερα τη χώρα μας από τα δυτικά. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στη βορειοδυτική Ελλάδα θα επικρατήσει ένας άστατος καιρός, που σημαίνει ότι κατά διαστήματα θα υπάρχουν αυξημένες συννεφιές και θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αυτά θα εμφανίσουν μια τάση να μετατοπιστούν νοτιότερα μέχρι και αργά το βράδυ. Άρα μέχρι το τέλος της ημέρας θα επηρεαστεί το σύνολο της δυτικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί.

Το Σάββατο οι βροχοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τα δυτικά από νωρίς ενώ το μεσημέρι λόγω των νοτιάδων θα κάνει και αρκετή ζέστη και θα έχει αυξημένη υγρασία. Είναι χαρακτηριστικό πώς θα φτάσουμε τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ιδιαίτερα προς νότια και ανατολικά τμήματα.

Την Κυριακή οι βροχές θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές και θα έχουμε πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες μέσα στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά. Προς το μεσημέρι-απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια και θα φτάσουν μέχρι και την Κρήτη.

Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να σημειώνει πως κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι ισχυροί άνεμοι που θα φέρουν κρύο ιδιαίτερα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

- Advertisement -

Must Read