Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΉρθαν τα...πρώτα μείον. Πότε κρυώνει ο καιρός

Ήρθαν τα…πρώτα μείον. Πότε κρυώνει ο καιρός

- Advertisement -

«Κλείδωσε» η νέα κακοκαιρία της επόμενες μέρες, με τους μετεωρολόγους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Γιάννη Καλλιάνο και Σάκη Αρναούτογλου να συμφωνούν πως η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν και οι πρώτες αξιολόγες χιονοπτώσεις.

 

Η Πέμπτη θα περάσει με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές κυρίως στην ανατολική χώρα και ιδιαίτερα στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία.

Από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει με βροχές στα βορειοδυτικά και στα βόρεια. Το Σάββατο αναμένεται «αλλαγή-εξπρές» του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια, με βροχές σύντομης διάρκειας. Παράλληλα, θα επικρατήσουν πιο ψυχροί βοριάδες που θα ρίξουν αισθητά την θερμοκρασία.

Η κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο θα είναι ισχυρή. Θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας με σημαντικές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά – άνω από τα 1.000 ή τα 1.200 μέτρα.

Τα φαινόμενα την Κυριακή θα υποχωρήσουν και την ερχόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ξεκίνησαν.. τα μείον στον υδράργυρο

Χαμηλές ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης 14/11 σύμφωνα με το Meteo.

Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Οχυρό Νευροκοπίου όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -0.3 °C.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΡΥΟ

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα