Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠεριβάλλονpets-seleoMypet–pass: ΤΙ αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

Mypet–pass: ΤΙ αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

Αλλάζουν όλα για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με την ευζωία αδέσποτων και δεσποζόμενων τετράποδων, καθώς στο σύστημα της ψηφιακής υπηρεσίας pet.gov.gr, θα «στεγαστούν» όλες οι σχετικές πληροφορίες, δικαιολογητικά, αποθετήρια διαβατηρίων, αλλά και ο ιατρικός φάκελος κάθε ζώου.

Όπως γράφει το ethnos.gr, ένα σημαντικό τμήμα της πληροφορίας, μάλιστα, που θα αφορά τα δικά τους ζώα θα είναι προσβάσιμο και από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι θα αυθεντικοποιούνται στο σύστημα, ενώ μέσω της ειδικής εφαρμογής mypet app θα μπορούν να εισέρχονται σ΄αυτό και από το κινητό τους τηλέφωνο.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης για τη συντήρηση του συστήματος, ανέρχεται στο ποσό των 3,12 εκατομμυρίων ευρώσυμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ με την αποσφράγιση των προσφορών των ενδιαφερομένων να έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου και τη διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί, να είναι 18μηνη.

Το ΥποΜητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Ζώων Συντροφιάς όπου θα καταγράφονται όλα τα στοιχεία ιδιοκτητών και ζώων από τα γεγονότα ζωής έως το ψηφιακό τους βιβλιάριο, κλπ.

Το ΥποΜητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων όπου θα καταγράφονται όλα τα αναγνωρισμένα και νομίμως λειτουργούντα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στην Ελλάδα ή με έδρα σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το ΥποΜητρώο Καταφυγίων Ζώων Συντροφιάς όπου θα καταγράφονται όλα τα καταφύγια ζώων συντροφιάς που διατηρούν οι δήμοι, οι διαδημοτικοί σύνδεσμοι δήμων και οι διαδημοτικές συνεργασίες, τα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και ιδιώτες φιλόζωοι, εφόσον τα καταφύγια είναι αδειοδοτημένα ή πληρούν τις προδιαγραφές της νομοθεσίας.

Το ΥποΜητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων όπου καταγράφονται οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων και γατών.

Την Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς όπου θα καταχωρούνται όλα τα αδέσποτα προς υιοθεσία ζώα με το όνομα, τη φωτογραφία, την περιγραφή, τα στοιχεία του υπεύθυνου προς υιοθεσία και λοιπά στοιχεία.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές του νέου πλαισίου είναι η υποχρέωση στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, η οποία αν και επρόκειτο να ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο ώστε τα σχετικά πρόστιμα να αρχίσουν να επιβάλλονται από τον Σεπτέμβριο του 2022, τελικώς η υποχρεωτική ισχύς της μεταφέρθηκε αόριστα στο μέλλον και συνδέθηκε με την ολοκλήρωση του Μητρώου για τα Ζώα Συντροφιάς, ο διαγωνισμός για το οποίο μόλις δημοσιεύτηκε.

Το ΥποΜητρώο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ζώων Συντροφιάς όπου θα καταγράφονται οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που επιθυμούν εθελοντικά να συνεισφέρουν στις Τράπεζες Αίματος που λειτουργούν για τα ζώα, καθώς και τα ζώα συντροφιάς που διαθέτουν για εθελοντική αιμοδοσία.

Το Αποθετήριο διαβατηρίων που διανέμονται από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο στους εξουσιοδοτημένους κτηνιάτρους με σκοπό τη διάθεσή τους στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

Πηγή: ethnos.gr

 Διαβάστε Ακόμα