Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονpets-seleoΈρχεται η υιοθεσία ζώων με ένα κλικ - Ποια θα είναι η...

Έρχεται η υιοθεσία ζώων με ένα κλικ – Ποια θα είναι η διαδικασία

Ψηφιακά και πιο συγκεκριμένα μ’ ένα κλικ θα γίνονται από εδώ και πέρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η υιοθεσία ζώων με την Ελευθερία Βεκίλογλου, μέλος της Ομάδας Υπεράσπισης και Διάσωσης Ζώων, να μιλάει στην κρατική τηλεόραση και να εξηγεί τη διαδικασία.

«Θα μπορεί όποιος πολίτης θέλει, μ’ ένα κλικ σε μία πλατφόρμα να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την υιοθεσία ζώων. Ωστόσο, για να φτάνει στο συμφωνητικό υιοθεσίας, υπάρχουν κι άλλα στάδια που πρέπει να τηρηθούν» ανέφερε αρχικά η κα Βεκίλογλου.

«Πρέπει να υπάρξει προσοχή ως προς την τήρηση των σταδίων για την υιοθεσία ζώων» διευκρινισε το μέλος της Ομάδας Υπεράσπισης και Διάσωσης Ζώων για την πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών.

Υιοθεσία ζώων: Τα στάδια που πρέπει να τηρηθούν
«Τα βήματα που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι τα εξής. Το πρώτο είναι ότι πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν σ’ εμάς ένα ερωτηματολόγιο, σύμφωνα με το οποίο εμείς κρίνουμε κάποια πολύ βασικά πράγματα, ότι είναι αποφασισμένοι συνειδητά ότι θέλουν να υιοθετήσουν ενα ζώο» συμπλήρωσε ακόμη το μέλος της Ομάδας Υπεράσπισης και Διάσωσης Ζώων.

«Το δεύτερο βήμα είναι να γνωριστούμε με την οικογένεια, το τρίτο είναι ο έλεγχος του χώρου της οικογένειας» πρόσθεσε, ακόμη, η κα Βεκίλογλου ως προς τις προϋποθέσεις την υιοθεσία ζώων.

«Εμείς χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια που κάνει το υπουργείο για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, παρόλα αυτά θέλω να τονίσω κάποια πράγματα όπου πρέπει να προσέξουν ως προς την οργάνωση διότι υπάρχει μία αλληλουχία ενεργειών, όταν προχωράμε σε μία υιοθεσία» συνέχισε η κα Βεκίλογλου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα