Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΝέο νησί εμφανίστηκε στην Ιαπωνία

Νέο νησί εμφανίστηκε στην Ιαπωνία

Ένα νέο νησί απέκτησε Ιαπωνία μετά από την έκρηξη ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου 1.200 χλμ. νότια του Τόκιο.

Όπως περιγράφουν οι ειδικοί το μικροσκοπικό αυτό νησί, δημιουργήθηκε έπειτα από σειρά εκρήξεων που άρχισαν τον Οκτώβριο κοντά στο νησί Iwoto, στον δυτικό Ειρηνικό.

Στην συγκεκριμένη περιοχή της Ιαπωνίας οι εκρήξεις ηφαιστείων αποτελούν συχνό φαινόμενο, με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας της Άπω Ανατολής να αναφέρει ότι παρόμοιες εκρήξεις είχαν παρατηρηθεί κοντά στο νησί Iwoto μεταξύ του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου του περασμένου έτους όπως και τον περασμένο Ιούνιο.

Τα νέα αυτά νησιά που αποτελούνται από τέφρα και θραύσματα βράχου δύσκολα θα μπορούσαν να αντισταθούν στα θαλάσσια κύματα. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη δραστηριότητα του ηφαιστείου μπορεί να δημιουργήσει ροές λάβας που τελικά θα σχηματίσουν μια περισσότερο ανθεκτική επιφάνεια.

Επιπλέον γεωγράφοι την φετινή χρονιά ανέφεραν ότι το ιαπωνικό αρχιπέλαγος, που  θεωρούνταν ότι περιλαμβάνει τέσσερα κύρια νησιά και περίπου 6.000 μικρότερα και ως επί το πλείστον ακατοίκητα, αποτελούνταν στην πραγματικότητα από τα διπλάσια. Με την χρήση τεχνολογίας ψηφιακής χαρτογράφησης, η Αρχή Γεωχωρικών Πληροφοριών της Ιαπωνίας ανέφερε ότι είχε εντοπίσει συνολικά 14.125 νησιά, δηλαδή 7.273 περισσότερα από ό,τι θεωρητικά ίσχυε προηγουμένως.

Πηγή:lifo.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα