Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΥπουργείο περιβάλλοντος: Αφαλάτωση και παραγωγή πράσινης ενέργειας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας...

Υπουργείο περιβάλλοντος: Αφαλάτωση και παραγωγή πράσινης ενέργειας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα νησιά

Στην προκύρρηξη ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης έργων στους νησιωτικούς δήμους με στόχο την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε συνδυασμό με την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αναμένεται να προβεί το φθινόπωρο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για έργα για την υλοποίηση των οποίων έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια ύψους 200 εκατ. ευρώ το Ταμείο Απανθρακοποίησης που χρηματοδοτεί την κατασκευή «πράσινων» μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Στόχος είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν πολλά νησιά με τη χρήση αφαλάτωσης σε συνδυασμό με παραγωγή πράσινης ενέργειας. Σύμφωνα με τον υπουργό, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο περιλαμβάνει την κατασκευή υβριδικών μονάδων παραγωγής ρεύματος με αιολικά, φωτοβολταϊκά, αντλησιοταμίευση και μονάδες αφαλάτωσης, που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ρεύματος και γλυκού νερού για ύδρευση και άρδευση.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα