Το καμπανάκι του κινδύνου ηχεί στην Ισπανία για τους οινοπαραγωγούς, καθώς φαίνεται πως η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής απειλεί την παραγωγή τους.
Ειδικότερα, τα αμπέλια ωριμάζουν πιο γρήγορα καθώς αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε αλκόολ. Αποτέλεσμα αυτού, το χρώμα τους να είναι πιο ξεθωριασμένο. Με άλλα λόγια αλλοιώνεται η ποιότητα του κρασίου, αναφέρει ο Alpha .
Οι οινοποιοί της χώρας πασχίζουν να βρούν ένα τρόπο να κάνουν πιο ανθεκτικά τα αμπέλια στις αυξημένες θερμοκρασίες.Μάλιστα διαπίστωσαν ότι κρασιά 35 ετών είναι πολύ πιο ανθεκτικά στις σημερινές συνθήκες.