Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΠροκαταβολή έως 60% των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον παγετό

Προκαταβολή έως 60% των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον παγετό

Προκαταβολή έως 60% της εκτιμηθείσας αποζημίωσης θα δοθεί στους πληγέντες από τον παγετό του Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή μόλις τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή, από τον ΕΛΓΑ, ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Ανδρέα Πουλά.

Για να δοθεί η αποζημίωση κατετέθη τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στον Οργανισμό, με στόχο να καταβάλει προκαταβολές εντός του Μαΐου. Στη συνέχεια έως 30 Ιουνίου, αναμένονται τα πλήρη πορίσματα των εξατομικευμένων ελέγχων για να ακολουθήσει η εξόφληση.

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς για να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εκτιμήσεις αυξάνεται το ποσό των αποζημιώσεων των εκτιμητών από 2.400 ευρώ σε 4.800 ευρώ και τους δίνεται η δυνατότητα εργασίας και το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο υπουργός ο λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσε δυστυχώς να ολοκληρωθεί νωρίτερα είναι γιατί υπήρχε η υποχρέωση αποπληρωμής όλων των ζημιών του 2021, που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα, με τα 30 εκατ. ευρώ τα οποία δόθηκαν. «Έχουν μείνει λίγα ποσά που αφορούν τις ενστάσεις. Και ουσιαστικά η πρώτη πληρωμή η οποία θα γίνει για το 2022 είναι αυτή και γίνεται τέσσερις μόλις μήνες μετά την επέλευση του άσχημου αυτού γεγονότος. Μακάρι να μπορούσαμε να πληρώσουμε στους δύο μήνες. Πάντως στους τέσσερις μήνες από την ημέρα της ζημιάς μέχρι την αποζημίωση καταλαβαίνετε ότι είναι ένας χρόνος που δεν συνηθίζεται», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα