Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΟ δήμος Καλαμαριάς σβήνει τα φώτα για την "ώρα της γης"

Ο δήμος Καλαμαριάς σβήνει τα φώτα για την “ώρα της γης”

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών “ωρα της Γης” που αναλαμβάνει για 18η χρονιά η WWF συμμετέχει ο δήμος Καλαμαριάς το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής αναμένεται στο διάστημα από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 να σβήσουν συμβολικά τα φώτα στο δημαρχείο της Καλαμαριάς. Παράλληλα, η δημοτική αρχή καλεί τους πολίτες, να λάβουν με τη σειρά τους μέρος στη δράση σβήνοντας εθελοντικά τα φώτα την ίδια ώρα, συμμετέχοντας έτσι συμβολικά στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή “Ώρα της Γης” εστιάζει στο δάσος. Για αυτό φέτος το μήνυμα για τη συγκεκριμένη ώρα εστιάζει στην αξία του δάσους και στη σημασία προστασίας του. Για τον λογο αυτό έχει οριστεί για τις 20.30 του Σαββάτου 23 Μαρτίου στις 20:30. Για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη.

Η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς έχει θέσει ως πρώτη της προτεραιότητα το περιβάλλον και την προστασία του, με τον πρώτο και κύριο στόχο να είναι η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου, η αύξηση του πρασίνου στην πόλη και η διαφύλαξη του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολιτών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα