Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΟι φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα

Οι φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα

Από τις φωτιές του καλοκαιριού, μέχρι τις πλημμύρες που ακολούθησαν, η κλιματική αλλαγή φέτος «χτύπησε» τη χώρα μας χωρίς προηγούμενο. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που σφράγισαν το 2021.

Αν και τα τελευταία χρόνια οι συζητήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή γίνονται ολοένα και πιο έντονες, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να κρατούν τα αυτιά και τα μάτια τους κλειστά στο «συναγερμό» που εκπέμπει ολόκληρος ο πλανήτης.

Δυστυχώς, φέτος οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη χώρα μας, ακόμα και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Φέρνοτας στη μνήμη τις 424 δασικές πυρκαγιές που κατέγραψε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το περασμένο καλοκαίρι στη χώρα μας, τους καταστροφικούς σεισμούς που σημειώθηκαν σε Κρήτη και Ελάσσονα, καθώς και τις πλημμύρες που έπληξαν τόσες και τόσες περιοχές της Ελλάδας, ο νους αδυνατεί να συλλάβει το μέγεθος της καταστροφής σε ζωές, περιουσίες και δασικές εκτάσεις.

Και καθώς το 2021 εκπνέει, μοναδική μας ευχή είναι να αφήσουμε πίσω μας όλες αυτές τις καταστροφές και η νέα χρονιά να φέρει καλύτερες συνθήκες, τόσο για εμάς, όσο και για το περιβάλλον.

Στιγμιότυπα του πρακτορείου EUROKINISSI από τις πυρκαγιές που έπληξαν φέτος την Ελλάδα:

 

Φωτό στο iEidiseis.gr

Φωτογραφίες από τον Εγκέλαδο που γκρέμισε την Κρήτη και την Ελασσόνα:

 

Φωτό στο iEidiseis.gr

Εικόνες από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2021:

 

Φωτό στο iEidiseis.gr

Πηγή:ieidisis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα