Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝέα Ζηλανδία: Επανεμφανίστηκε είδος πτηνού που είχε εξαφανιστεί

Νέα Ζηλανδία: Επανεμφανίστηκε είδος πτηνού που είχε εξαφανιστεί

Ίχνη ζωής φαίνεται πως παρατηρούνται αναφορικά με το κίουι, ένα εξαφανισμένο είδος πτηνού στην Νέα Ζηλανδία, καθώς γεννήθηκαν δύο χνουδωτοί νεοσσοί μετά από ενάμιση αιώνα.

Η συγκεκριμένη είδηση έφερε χαμόγελα ανακούφισης και αισιοδοξία στη Νέα Ζηλανδία., αφού περίπου ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος Capital Kiwi Project για την προστασία του «εθνικού» πτηνού, τα νεογέννητα είναι τα πρώτα που γεννιούνται στο Γουέλινγκτον μετά από 150 και πλέον χρόνια.

Το κίουι είναι μοναδικό πτηνό ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο, εξελίχθηκε σε ένα περιβάλλον χωρίς θηλαστικά αλλά έχει αναπτύξει …μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους. Τα διάφορα είδη διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στη βιολογία τους. Το μήκος τους κυμαίνεται από 35 έως 65 εκατοστά και το ύψος από τα 25 μέχρι 50 εκατοστά ενώ το σωματικό βάρος από ένα έως πέντε κιλά, ανάλογα πάντα με το είδος. Τα θηλυκά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα αρσενικά και έχουν 10 έως 20% μεγαλύτερο βάρος.

Σήμερα έχουν περιγραφεί 5 διαφορετικά είδη. Πάντως, όλα τα είδη είναι μονογαμικά και αναζητούν νέο ταίρι μόνο όταν ένα από τα δύο πεθάνει. Έχουν παρατηρηθεί ζευγάρια που ήταν και έως 20 χρόνια μαζί. Η εποχή αναπαραγωγής είναι μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου. Τις περισσότερες φορές, το θηλυκό γεννά 1 αυγό, το οποίο είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε σχέση με το σώμα του. Ανάλογα με το είδος, την επώαση μπορεί να την αναλάβει το αρσενικό, το θηλυκό ή και οι δύο γονείς. Η επώαση διαρκεί από 63 έως 92 ημέρες.

Πηγή:pierianews.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα