Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΖάκυνθος: Ρεκόρ για τις φωλιές των Καρέτα Καρέτα

Ζάκυνθος: Ρεκόρ για τις φωλιές των Καρέτα Καρέτα

- Advertisement -

Αισιόδοξη είναι η εικόνα από τη Ζάκυνθο για τις χελώνες Καρέτα Καρέτα καθώς, από τις περισσότερες από 1.800 φωλιές που καταμετρήθηκαν στον κόλπο του Λαγανά το φετινό καλοκαίρι, αναμένεται να βρουν το δρόμο τους προς τη θάλασσα περισσότερα από 200.000 χελωνάκια.

Σύμφωνα με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, ο αριθμός αυτός καθιστά τη φετινή χρονιά ως μία από τις χρονιές με τη μεγαλύτερη φωλεοποίηση των τελευταίων σαράντα χρόνων στη Ζάκυνθο, η οποία αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό μέρος αναπαραγωγής της Καρέτα Καρέτα στη Μεσόγειο .

Η εξέλιξη επαληθεύει την αυξητική τάση του πληθυσμού της θαλάσσιας χελώνας στη Μεσόγειο τα τελευταία δέκα χρόνια, που οφείλεται στις κοινές προσπάθειες προστασίας του είδους που ασκούνται τις τελευταίες δεκαετίες, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Ο αριθμός των φωλιών έχει ξεπεράσει (πριν την επαλήθευση των επιστημονικών δεδομένων) τα επίπεδα του 2020 που αποτελούσε ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας Covid-19, με άμεσο αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του αριθμού επισκεπτών στη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται πως κάποια από τα χιλιάδες χελωνάκια που θα γεννηθούν, θα επιστρέψουν σε περίπου 25 χρόνια στις ίδιες παραλίες για να αναπαραχθούν, συντελώντας στην επιβίωση του προστατευόμενου είδους αυτού.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα