Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΤο πιο επιτυχημένο τραγούδι της Eurovision που δεν ανέβηκε ποτέ στη σκηνή

Το πιο επιτυχημένο τραγούδι της Eurovision που δεν ανέβηκε ποτέ στη σκηνή

Ποια είναι τα πιο εμπορικά τραγούδια της Eurovision στην εποχή του διαδικτύου;

Η Eurovision, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή μουσικά γεγονότα, καταφέρνει κάθε χρόνο να συγκεντρώνει περίπου 180 εκατομμύρια θεατές από όλο τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος μεταδίδεται από το ντεμπούτο του το 1956 (με εξαίρεση το 2020 που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας), είναι ένα από τα μακροβιότερα τηλεοπτικά προγράμματα στον πλανήτη.

Πολλοί ήταν οι νικητές του διαγωνισμού που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, των οποίων τα τραγούδια έγιναν hit και ακούγονται μέχρι σήμερα.

Την ίδια στιγμή, πολλοί καλλιτέχνες δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ωστόσο κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να γίνουν Eurovision legends (βλέπε Ελένη Φουρέιρα).

Πολλές ήταν, βέβαια, και οι συμμετοχές που ξεχάστηκαν και κανείς δεν τις θυμάται σήμερα, ούτε καν στις χώρες τους.

Μία όμως συμμετοχή κατάφερε να μην εμφανιστεί καν στον διαγωνισμό και -εντούτοις- να καταφέρει να γίνει το τραγούδι με τις περισσότερες προβολές στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube.

Ο λόγος για τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2020, η οποία ακυρώθηκε λόγω της covid-19. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός θα διεξάγονταν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά τη νίκη της χώρας το 2019 με τον Ντάνκαν Λόρενς και το τραγούδι “Arcade”.

Η απόφαση ανακοινώθηκε στις 18 Μαρτίου 2020 κι αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.

Eurovision Song Contest
Eurovision AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

Τελικά, το Ρότερνταμ φιλοξένησε τον διαγωνισμό ακριβώς την επόμενη χρονιά, το 2021, με νέα, όμως, τραγούδια.

Παρόλο που το τραγούδι της Ρωσίας δεν εμφανίστηκε ποτέ στη σκηνή του διαγωνισμού, παρόλο που δεν διοργανώθηκε καν διαγωνισμός, το συγκρότημα Little Big με το κομμάτι “Uno” κατάφερε να κάνει κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Τι έκανε; Κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των δημοφιλέστερων eurosongs στο Youtube, με το κομμάτι να μετρά περισσότερα από 284 εκατομμύρια προβολές.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα