Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΤαινίες τρόμου που συνδέθηκαν με ανεξήγητα φαινόμενα

Ταινίες τρόμου που συνδέθηκαν με ανεξήγητα φαινόμενα

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ταινιών τρόμου είναι ότι προκαλούν φόβο και ανατριχίλα στους θεατές.

Οι ταινίες τρόμου φανατικούς φίλους και εχθρούς, καθώς υπάρχουν θεατές που λατρεύουν να παρακολουθούν σκηνές που κόβουν την ανάσα, ενώ κάποιοι άλλοι ενδέχεται να μην μπορούν να αντικρίσουν τις επίμαχες εικόνες και να κλείνουν τα μάτια τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ταινίες τρόμου, οι οποίες θεωρούνται «καταραμένες», υπό την έννοια ότι συνδέθηκαν με αρκετά περίεργα περιστατικά.

Poltergeist

Το Poltergeist είναι μια ταινία τρόμου του 1982 σε σκηνοθεσία του Tobe Hooper και σενάριο των Steven Spielberg, Michael Grais και Mark Victor. Πρωταγωνιστούν οι JoBeth Williams, Craig T. Nelson και Beatrice Straight , ενώ η παραγωγή έγινε από τους Spielberg και Frank Marshall.

Η ταινία επικεντρώνεται σε μια οικογένεια των προαστίων, όπου στο σπίτι της εισβάλλουν φαντάσματα που απαγάγουν τη μικρότερη κόρη τους. Η μικρή ηθοποιός Heather Michele O’Rourke που υποδυόταν στην ταινία την Carol Anne Freeling, καθώς και στα σίκουελ Poltergeist II: The Other Side (1986), Poltergeist III (1988) έφυγε από την ζωή μετά από ανακοπή, ενώ ήταν μόλις 13 ετών (27 Δεκεμβρίου 1975 – 1 Φεβρουαρίου 1988)

O Εξορκιστής

Ο Εξορκιστής (The Exorcist) είναι ταινία τρόμου του 1973 σε σκηνοθεσία του William Friedkin και θεωρείται από τις πλέον κλασικές του είδους, σημειώνοντας εισπρακτική επιτυχία που άφησε εποχή. Έχει κερδίσει και 2 βραβεία Όσκαρ. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτυ (William Peter Blatty), και αφορά την κατάληψη ενός 12χρονου κοριτσιού από δαιμονικό πνεύμα και τις απεγνωσμένες προσπάθειες της μητέρας της να την σώσει μέσω εξορκισμών από δύο ιερείς.

Εννέα θάνατοι ηθοποιών και μελών του συνεργείου, μια καταστροφική πυρκαγιά που σταμάτησε την παραγωγή για περισσότερο από ένα μήνα και ο τραυματισμός της πρωταγωνίστριας της ταινίας, Έλεν Μπέρστιν ήταν τα απίστευτα γεγονότα που χαρακτήρισαν την ταινία ως «καταραμένη».

Το Μωρό της Ρόζμαρι

Το μωρό της Ρόζμαρι (Rosemary’s Baby) είναι ταινία τρόμου, του 1968, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολωνού σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Άιρα Λέβιν που εκδόθηκε το 1967. Το καστ περιλαμβάνει τους Μία Φάροου, Τζον Κασσαβέτη, Ρουθ Γκόρντον, Μορίς Έβανς, Ραλφ Μπέλαμι και Σίντνεϊ Μπλάκμερ.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας εγκύου γυναίκας που φοβάται ότι οι γείτονές της ανήκουν σε αίρεση και θέλουν να πάρουν το παιδί της. Η ταινία γνώρισε σχεδόν την καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς του κινηματογράφου, κέρδισε πολλές υποψηφιότητες και βραβεία και σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες αμερικανικές ταινίες τρόμου που γυρίστηκαν ποτέ.

Τρία άτομα που συνδέονταν με την ταινία αρρωστήσαν ή πέθαναν με βίαιο τρόπο, με το πιο τραγικό περιστατικό να θεωρείται η δολοφονία της ηθοποιού και συζύγου του σκηνοθέτη, Sharon Marie Tate Polanski, η οποία βρισκόταν στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης της (9 Αυγούστου 1969), από την αίρεση του Τσαρλς Μάνσον.

H Προφητεία

Η Προφητεία (The Omen) είναι μια ταινία αγωνίας και τρόμου, του 1976, βρετανο-αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Ντόνερ. Στη ταινία πρωταγωνιστούν οι Γκρέγκορι Πεκ, Λι Ρέμικ, Μπίλι Γουάιτλο, Ντέιβιντ Γουόρνερ και ο Χάρβεϊ Στίβενς στο ρόλο του μικρού Ντάμιεν Θόρν.

Aπροσδότητα γεγονότα, όπως κεραυνοί σε αεροπλάνα, αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, τρομοκρατικές επιθέσεις και επιθέσεις από ζώα συνέβησαν στους πρωταγωνιστές της ταινίας, τον σκηνοθέτη, τον παραγωγό αλλά και αρκετή μέλη του συνεργείου.

O Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ

Ο Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ είναι μια ταινία τρόμου του 2005 σε σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον και με πρωταγωνιστές τη Λόρα Λίνεϊ και τον Τομ Γουίλκινσον. Η Έμιλι Ρόουζ, μια νεαρή φοιτήτρια, την οποία η επιστήμη θεωρεί ψυχασθενή και η θρησκεία δαιμονισμένη, πεθαίνει στη διάρκεια ενός εξορκισμού.

Μια άθεη δικηγόρος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον ιερέα που την εξόρκισε από την κατηγορία του φόνου εξ αμελείας.

Δύο από τις πρωταγωνίστριες της ταινίας ανέφεραν ανεξήγητα φαινόμενα, όπως ότι το ραδιόφωνο τους έπαιζε μουσική κατά την διάρκεια της νύχτας, χωρίς καν να το ανοίξουν.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα