Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΣυγχώνευση ΕΡΤ3 με ΕΡΤ2- Τι προβλέπει το σχέδιο

Συγχώνευση ΕΡΤ3 με ΕΡΤ2- Τι προβλέπει το σχέδιο

Γιατί η δημόσια τηλεόραση του Κωνσταντίνου Ζούλα απαξιώνει την ΕΡΤ2; Προφανώς και υπάρχει απάντηση για ένα κανάλι που έχει πλέον πρόγραμμα «κονσέρβα», δηλαδή ντοκιμαντέρ κυρίως ξένα, σειρές και ταινίες ξένες και ελληνικές, προγράμματα από το αρχείο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το dailymedia.gr το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πως η ΕΡΤ2 θα ήταν το κανάλι για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες. Κι αν ακουγόταν εντόνως περί συγχώνευσης ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, στο Ραδιομέγαρο το πλάνο δεν είναι διαφορετικό: δεν θα… αγγίξει κανείς τελικά την ΕΡΤ3, κανάλι που θα διατηρήσει τα διακριτά χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας – και για ευνόητους πολιτικούς λόγους. Απλώς η ΕΡΤ3 θα «απορροφήσει» την ΕΡΤ2 κι αντ’ αυτής θα παίζει το ΕΡΤNews.

Με την ανάπτυξη της ΕΡΤ1 και την αλλαγή της φυσιογνωμίας της σε ψυχαγωγικό κανάλι και την επίσης ανάπτυξη του ΕΡΤNews ως τον πυλώνα της δημόσιας τηλεοπτικής ενημέρωσης, για τις ανάγκες που διαμορφώθηκαν έχουν προσληφθεί μέχρι τώρα άλλα περίπου 700 άτομα, στην πλειονότητα τους με συμβάσεις έργου. Δηλαδή για ορισμένο χρονικό διάστημα και με δυνατότητα ανανέωσης.Συνολικά, με τις προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών, το έμψυχο δυναμικό της ΕΡΤ εκτιμάται πως ανέρχεται σε τουλάχιστον 2.000 άτομα. Ακριβής αριθμός συμβασιούχων δεν υπάρχει, στοιχείο το οποίο έχουν κατ’ επανάληψη φέρει προς συζήτηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ, ζητώντας και αποτύπωση για τις ρεαλιστικές ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό, ιδίως στο ΕΡΤNews…

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα