Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΚύπρος: Εμπλοκή με το Fame Story και την Eurovision;

Κύπρος: Εμπλοκή με το Fame Story και την Eurovision;

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, υπάρχει θέμα με την μετάδοση από το STAR του Fame Story λόγω της συσχέτισής του με την Eurovision και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του διαγωνισμού τραγουδιού των οποίων την αποκλειστικότητα στην Ελλάδα έχει η ΕΡΤ.

Στο άρθρο που υπογράφει ο Μιχάλης Σταύρου στην ιστοσελίδα politis, αναφέρεται πως το ζήτημα έχει φθάσει στην EBU, η οποία και αναμένεται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα αναφέρεται πως η EBU με επιστολή έχει ζητήσει λεπτομέρειες από την πλευρά της κυπριακής δημόσιας τηλεόρασης.

Το πρόβλημα που φαίνεται να υπάρχει σύμφωνα και με τους κανονισμούς του διαγωνισμού, είναι η πρόθεση του ΡΙΚ να επιλέξει μέσω του Fame Story, τον επόμενο εκπρόσωπο της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision. Το talent show θα μεταδίδεται μέσα από το STAR στην Ελλάδα και φυσικά μέσα από το ΡΙΚ στην Κύπρο. Αυτό είναι και το αγκάθι για την ΕΡΤ, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU, τα αποκλειστικά δικαιώματα για την Eurovision σε κάθε χώρα, τα έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας αυτής.

Αν λοιπόν η ΕΡΤ δεν δώσει την έγγραφη άδεια της για την πραγματοποίηση του Fame Story (όσο αυτό έχει ως έπαθλο την εκπροσώπηση της Κύπρου στην Eurovision 2024), τότε όπως αναφέρεται και στο άρθρο του politis, υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος για την κυπριακή συμμετοχή, όπως τουλάχιστον αυτή έχει εξαγγελθεί για τον επόμενο διαγωνισμό.

Το ΡΙΚ, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του politis, σκέφτεται να εγκαταλείψει το talent show και να επιλέξει τον εκπρόσωπό του με κάποια άλλη διαδικασία, ώστε να μην διαταράξει τις σχέσεις του με την EBU και να μην κινδυνέψει η συμμετοχή του στον 68o διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Πάντως μέχρι και αυτή την στιγμή, το trailer του Fame Story μεταδίδεται κανονικά στο STAR, αναφέροντας πως ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα