Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕΣΗΕΜ-Θ εναντίον ΔΕΠΘΕ για την αποσιώπηση διαγωνισμού για διευθυντή

ΕΣΗΕΜ-Θ εναντίον ΔΕΠΘΕ για την αποσιώπηση διαγωνισμού για διευθυντή

«Για την ΕΣΗΕΜ-Θ υπήρξε δυσάρεστη έκπληξη η επιλογή της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ να μην ενημερώσει τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ για την προκήρυξη σχετικά με την επιλογή του διευθυντή τηλεόρασης με συνέπεια να κατατεθούν μόνο δύο υποψηφιότητες», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΜΘ.

Η Ένωση προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή καθώς όπως είχε αποκαλυφθεί, αρχές του μήνα, τρία μέλη του Δ.Σ της ΕΣΗΜΕΘ απέκρυψαν από τους δημοσιογράφους της Βορείου Ελλάδος διαγωνισμό για τη θέση του διευθυντή στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης προκειμένου να πάρει τη θέση ο «εκλεκτός» τους. Ο γραμματέας της ΕΣΗΜΕΘ Βασίλης Κοντογουλίδης, η Ραλιώ Λεπίδου και ο Τάσος Ρέτζιος είναι μέλη της παράταξης Κοντογουλίδη στο Δ.Σ της ΕΣΗΜΕΘ δεν ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες της zoogla.gr, στο συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ τίποτα απολύτως για την προκήρυξη της θέσης του διευθυντή στην ΤV100. Ο πρώτος είναι ήδη διευθυντής του δημοτικού ραδιοφώνου FM 100, η δεύτερη είναι ήδη εδώ και τρία χρόνια η εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜΘ στο ΔΣ της ΔΕΠΘΕ, ενώ ο τρίτος που είναι συμβασιούχος στον FM100 από το 2015, επιλέχθηκε ως διευθυντής τηλεόρασης χωρίς να έχει σχέση με το αντικείμενο, μέσα από ένα διαγωνισμό τον οποίον αγνοούσαν οι δημοσιογράφοι της Βορείου Ελλάδος. (δείτε αναλυτικά το θέμα ΕΔΩ).

To οξύμωρο στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά καλεί σε εξηγήσεις την ΔΕΠΘΕ, ενώ τα ίδια της μέλη που θα έπρεπε να είχαν αναφέρει για τη θέση του διευθυντή στη δημοτική τηλεόραση στο συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν το έπραξαν.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρει αναλυτικά:

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, ως θέση αρχής, πιστεύει ότι οι οργανισμοί που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και κατέχουν θέση στην δημόσια σφαίρα, πρέπει να υπηρετούν την αρχή της διαφάνειας. Όχι μόνο της τυπικής αλλά της ουσιαστικής. Στο πλαίσιο αυτό, είχε χαιρετίσει την παλαιότερη επιλογή των διοικήσεων της ΔΕΠΘΕ να ενημερώνουν την ΕΣΗΕΜ-Θ για τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού ούτως ώστε εκείνη, με τη σειρά της, να ενημερώνει τα μέλη της, όλα ανεξαιρέτως. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλιζόταν η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων, ενώ η ΔΕΠΘΕ είχε την δυνατότητα να επιλέγει μεταξύ περισσοτέρων υποψηφιοτήτων, προφανώς επ’ ωφελεία της και των πολιτών που την χρηματοδοτούν.

 

Για την ΕΣΗΕΜ-Θ υπήρξε δυσάρεστη έκπληξη η επιλογή της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ να μην ενημερώσει τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ για την προκήρυξη σχετικά με την επιλογή του διευθυντή τηλεόρασης με συνέπεια να κατατεθούν μόνο δύο υποψηφιότητες. Η ανάρτηση στην «Διαύγεια», που άλλωστε συνιστούσε τυπική υποχρέωσή της, προφανώς δεν εξυπηρετεί ισοδυνάμως τον σκοπό της δημοσιότητας για τον σαφή λόγο ότι μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο από όσους τελούν εν αναμονή της και, πάντως, όχι από τους δυνητικώς ενδιαφερόμενους. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλοί άξιοι συνάδελφοι δεν είχαν την δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση ανάλογη των προσόντων τους.

 

Καλούμε τη ΔΕΠΘΕ να μας εξηγήσει γιατί αυτήν τη φορά δεν ενημερώθηκε η ΕΣΗΕΜ-Θ και να αποκαταστήσει το πρόβλημα δεδομένης της αντίδρασης μελών μας για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα