Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔημοσιογράφος της TV100: Είπα αλήθειες! Η κίνηση αυτή κάποιους τους ενόχλησε και...

Δημοσιογράφος της TV100: Είπα αλήθειες! Η κίνηση αυτή κάποιους τους ενόχλησε και για αυτό ήρθε η εκδίκηση

Με μια ανάρτηση στο facebook η δημοσιογράφος της TV100 Βιβή Ανδρίτσου αναφέρθηκε στην απόφαση παύσης από τα καθήκοντα της ως αρχισυντάκτρια (όπως επίσης ακόμη δυο αρχισυντακτών), της δημοτικής τηλεόρασης.

Να σημειωθεί ότι με κοινή τους επιστολή 20 δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν λόγο για «αυταρχικές» μετακινήσεις δημοσιογράφων στην TV100 και ζητούσαν να ανακληθούν.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Β.Ανδρίτσου, «Στη ζωή μου πορεύτηκα έντιμα και είχα πάντα το θάρρος να λέω την αλήθεια χωρίς να υπολογίζω κόστος. Το ίδιο έπραξα και όταν κατέθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της συναδέλφου Ειρήνης Τσαρούχα, η οποία διεκδικεί δικαστικώς τη θέση του γενικού διευθυντή της ΔΕΠΘΕ. Είπα αλήθειες που γνώριζαν άλλοι εκατό συνάδερφοι μου… Προφανώς η κίνηση αυτή κάποιους τους ενόχλησε και γι αυτό ήρθε η εκδίκηση!».

Αναλυτικά:

”Η αλήθεια είναι δρόμος ηθικής και αξιών

Στη ζωή μου πορεύτηκα έντιμα και είχα πάντα το θάρρος να λέω την αλήθεια χωρίς να υπολογίζω κόστος. Το ίδιο έπραξα και όταν κατέθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της συναδέλφου Ειρήνης Τσαρούχα, η οποία διεκδικεί δικαστικώς τη θέση του γενικού διευθυντή της ΔΕΠΘΕ. Είπα αλήθειες που γνώριζαν άλλοι εκατό συνάδερφοι μου… Προφανώς η κίνηση αυτή κάποιους τους ενόχλησε και γι αυτό ήρθε η εκδίκηση!

Την περασμένη Τετάρτη, χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να έχω κάνει κάποιο λάθος στην άσκηση των καθηκόντων μου, παύθηκα από αρχισυντάκτρια της ΔΕΠΘΕ μαζί με την Ειρήνη και το Νίκο Φωτόπουλο. Δεν έχω πρόβλημα να κάνω ρεπορτάζ, το λατρεύω, είναι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας, αλλά αρνούμαι να δεχθώ τη λογική της δίωξης γιατί είπα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Αυτό συνιστά εκδίκηση και βλαπτική μεταβολή καθηκόντων!

Ακολούθησαν συγκινητικές κινήσεις υπεράσπισής μας από 21 δημοτικούς συμβούλους Θεσσαλονίκης που συνυπέγραψαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας και την κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας την ανάκληση της εκδικητικής απόφασης. Το θέμα πήρε περαιτέρω διαστάσεις ενώ υπήρξαν και πολλά δημοσιεύματα γύρω από την υπόθεση.

Χθες ήρθε η ανακοίνωση στήριξης από την ΕΣΗΕΜΘ, όπου γίνεται λόγος για εκδικητικές συμπεριφορές και ζητείται εντόνως να μην απαξιώνεται το έργο των δημοσιογράφων στα Δημοτικά ΜΜΕ.

Όλες αυτές τις μέρες δέχθηκα δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης από συναδέλφους και φίλους από όλη την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς, όλους, έναν προς έναν!

Θα συνεχίσω να λέω και να γράφω την αλήθεια. Είναι επιλογή ζωής. Εξάλλου, η αλήθεια δεν είναι οτιδήποτε κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ευχάριστα ή ότι τους βολεύει. Η αλήθεια είναι ένας δρόμος ηθικής και αξιών”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα