Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΑυτή ήταν η πρώτη σχολιάστρια της Eurovision και δεν ήταν η Δάφνη...

Αυτή ήταν η πρώτη σχολιάστρια της Eurovision και δεν ήταν η Δάφνη Μπόκοτα

Πολλά τα πρόσωπα που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από το σχολιαστικό κομμάτι της Eurovision πολλά και τα παρατράγουδα. Φέτος θα είναι ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα επιλογή που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και μένει να δούμε στην πορεία πως θα «τσουλήσει».

Ποιος δεν θυμάται την αποχώρηση εν μια νυκτί της Δάφνης Μπόκοτα για να αντικατασταθεί από την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ή το τέλος της φιλίας Καπουτζίδη – Μακρυπούλια λίγο μετά το τέλος της Eurovision της Αθήνας το 2006 όπου είχαν το σχολιασμό σε κείμενα του Γιώργου;
Πολλοί θυμούνται την Δάφνη Μπόκοτα ως πρώτη σχολιάστρια της Eurovision αλλά δεν ήταν. Ήταν η παλιά παρουσιάστρια προγράμματος της ΕΡΤ Μακώ Γεωργιάδου η οποία έφυγε πολύ νέα χτυπημένη από τον καρκίνο.

Το 1970 η Μακώ Γεωργιάδου έγινε η πρώτη σχολιάστρια για την ακρίβεια περισσότερο εκφωνήτρια σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής αλλά και της λογοκρισίας της Χούντας της μετάδοσης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για την Ελλάδα.


Παρά τις τρεις μεγάλες κυβερνητικές αλλαγές δηλαδή την πτώση της Χούντας, την άνοδο και την πτώση της Νέας Δημοκρατίας στη κυβέρνηση και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία η Μακώ Γεωργιάδου από 1970 έως το 1986 δεκαέξι συνεχή χρόνια ήταν αυτή που μετέδιδε τον διαγωνισμό για την ΕΡΤ.
Για τα επόμενα 16 χρόνια, ως το 1986, ενώ την επόμενη χρονιά αντικαταστάθηκε από τη Δάφνη Μπόκοτα. Η αντικατάστασή της έγινε, σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, επειδή ζήτησε να πάρει το ποσό των 100.000 δραχμών για τα πρόσθετα έξοδα του ταξιδιού.

Μέχρι το 1976, ο σχολιασμός του διαγωνισμού γινόταν από το στούντιο της ΕΡΤ ενώ τα επόμενα χρόνια η παρουσιάστρια ταξίδευε στην εκάστοτε διοργανώτρια πόλη για την επιτόπου ζωντανή μετάδοση. Η Μακώ Γεωργιάδου πέθανε από καρκίνο  το 1992 σε ηλικία 46 ετών.

Πηγή: nassosblog.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα