Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΔημοσιογράφοι της ΕΡΤ έπεσαν θύματα της τεχνητής νοημοσύνης

Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έπεσαν θύματα της τεχνητής νοημοσύνης

- Advertisement -

Θύματα της τεχνητής νοημοσύνης έπεσαν δημοσιογράφοι και παρουσιάστριες της ΕΡΤ, καθώς κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο με της φωνές τους και το λογότυπο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα με βάση την ανακοίνωση εξέδωσε, το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου, η ΕΡΤ, πρόκειται για για τις δημοσιογράφους και παρουσιάστριες, κυρίες Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Βίδου, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Σμαράγδα Αγορογιάννη και την απάτη εις βάρος τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικότερά η ανακοίνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης:

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινήθηκε και διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο αγνώστων, το οποίο χρησιμοποιεί παράνομα τόσο το λογότυπο της ΕΡΤ Α.Ε. όσο και την εικόνα και τη φωνή της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Αντριάνας Παρασκευοπούλου, αλλά και των Χριστίνας Βίδου, Νάνσυς Ζαμπέτογλου και Σμαράγδας Αγορογιάννη με περιεχόμενο εντελώς άσχετο με τους σκοπούς, τον χαρακτήρα και το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το βίντεο αυτό, το οποίο έχει τροποποιηθεί ψηφιακά, πιθανώς με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα της Αντριάνας Παρασκευοπούλου, καθώς και το λογότυπο της ΕΡΤ Α.Ε., για μη νόμιμη εκμετάλλευσή τους σε διαφημιστικούς ή και άλλους σκοπούς. Η ΕΡΤ Α.Ε. εφιστά την προσοχή των τηλεθεατών και των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι το εν λόγω βίντεο αγνώστων συνιστά προϊόν διαδικτυακής απάτης και ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε εκπομπή και συνεργάτη της ΕΡΤ Α.Ε.”

Πηγή:ethnos.gr

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα