Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΑλλαγές στη συνδρομητική και στην ελεύθερη TV

Αλλαγές στη συνδρομητική και στην ελεύθερη TV

- Advertisement -

Σε μια περίοδο έντονων αλλαγών βρίσκεται η ελληνική αγορά των ΜΜΕ, με συζητήσεις για μεταβιβάσεις και αλλαγές προσώπων στη διοίκηση κορυφαίων επιχειρήσεων.

Η BC Partners έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη United Group, με την πώληση του συνόλου του μεριδίου στην εταιρεία ή μέρους αυτής (Nova). Οι επαφές γίνονται με εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με το κυριότερο ενδιαφέρον να καταγράφεται από τη Σαουδική Αραβία…

H United Group έχει επενδύσει και στα ελληνικά ΜΜΕ, έχοντας συνάψει συμφωνία με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και συμμετέχοντας σε ιστοσελίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μετά από 22 χρόνια στον Όμιλο ΟΤΕ, ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποχωρεί στο τέλος του μήνα και τη θέση του αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Νεμπής, Chief Executive Officer στην Hrvatski Telekom, θυγατρική του Ομίλου Deutsche Telekom στην Κροατία. Ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι και η πορεία της Cosmote TV, που αποτελεί τον δυναμικό βραχίονα ανάπτυξης του ομίλου στον κλάδο των ΜΜΕ, έχοντας σημαντικές συμφωνίες για αθλητικά προγράμματα, ταινίες και σειρές, με διαρκώς αυξανόμενο αριθμό συνδρομητών. Η ιδιαίτερα καλή πορεία της Cosmote TV έπεισε τη διοίκηση της Deutsche Telekom πως δεν πρέπει να αποσχισθεί ο κλάδος.

Όσον αφορά την επίγεια τηλεόραση, το μέλλον του Open είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς η συνεργασία με την Barkingwell Media του Νίκου Κοκλώνη δεν έφερε τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Οι κρούσεις σε ισχυρούς επιχειρηματίες δεν είχαν αποτέλεσμα έως τώρα. Την ίδια ώρα, το Action 24 έχει κάνει μια σημαντική επένδυση για τα δεδομένα ενός περιφερειακού καναλιού και ακολουθεί επίσης και το Attica TV.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχοντας ήδη δημιουργήσει το Naftemporiki TV, με επικεφαλής τον Λάμπη Ταγματάρχη, που βρίσκεται ήδη στην Cosmote TV και τη Nova, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το Smile TvV. O περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός θα υποδεχθεί το κανάλι της «Ναυτεμπορικής», σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις…

 

Tυπολογίες

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα