ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ : «ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ» σχολείων δια … αναβαθμίσεως «ενεργειακής»

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ : «ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ» σχολείων δια … αναβαθμίσεως «ενεργειακής»

Με το πρόσχημα της «Ενεργειακής αναβάθμισης» των κτιρίων τους, επιχειρήθηκε να διαγραφούν από το χάρτη τρία δημόσια σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η αρμόδια (;) Διεύθυνση του Δήμου Θεσσαλονίκης εισήγαγε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θέμα

«Εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος της οδού Κλεάνθους 30 για την υλοποίηση του έργου ‘Ενεργειακή Αναβάθμιση και Παραγωγή Ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές’». Η εισήγηση προβλέπει …«απορρόφηση» των μαθητών τους σε ένδεκα (11) όμορα σχολεία από τον Ιούλιο 2020 έως τον Ιούλιο 2022. Ο εισηγητής ενημέρωσε προφορικά ότι και οι εκπαιδευτικοί θα διασπαρούν σε άλλα σχολεία, ενώ για τους Διευθυντές δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού …τελειώνει η θητεία τους τον Ιούνιο!

Πλήρης περιγραφή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ τριών σχολείων! Φεύγουν οι μαθητές, οι καθηγητές και παύουν οι Διευθυντές. Όλα τα έχουν σκεφτεί. Στα δύο χρόνια απουσίας θα έχουν αποφοιτήσει όλοι οι μαθητές, οι νέες εγγραφές θα έχουν γίνει στα άλλα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τοποθετηθεί αλλού, το κτίριο όμως θα είναι σούπερ ενεργειακό και θα απορροφηθούν και 5.000.000 ΕΣΠΑευρα!

Αφορά στο 2ο και 4ο Γυμνάσιο Τούμπας και στο 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. 500 μαθητές.

Άλλα 11 σχολεία της ευρύτερης περιοχής Τούμπας (και όχι μόνο) εμπλέκονται για «ρουφήξουν» τους μαθητές. Τα Γυμνάσια 1ο Τούμπας, 1ο & 2ο Άνω Τούμπας, 1ο Μαλακοπής, 6ο & 28ο Θεσσαλονίκης και τα Γενικά Λύκεια 10ο 18ο, 24ο, 27ο, 28ο. Συνολικά 3.000 μαθητές.

Από τα 14 σχολεία που εμπλέκονται μόνο ένα (και αυτό από τα σχολεία υποδοχής) είχε λάβει γνώση. Οι άλλοι το έμαθαν τηλεφωνικά από εμάς.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και η ΔΔΕ Ανατ. Θεσ/νίκης τήρησαν σιγή ιχθύος. Ο Δήμος αναφέρει ότι συμμετείχαν στις συσκέψεις που διαμόρφωσαν την εισήγηση, αλλά δεν έφερε κανένα έγγραφο. Ούτε συνηγορία, ούτε και απόρριψη… Ο Δήμος λέει ότι έχει ...«μάρτυρες» ότι συμφώνησαν…

Η Ειδική Διαχειριστική Αρχή της ΠΚΜ για το ΕΣΠΑ δεν είχε ιδέα του προβλήματος και ζήτησε ενημέρωση. Εν τω μεταξύ έχει ήδη ανακηρυχθεί ο …Ανάδοχος του έργου από τον περασμένο Δεκέμβρη και το έργο «ξεκινάει» στις 2 Ιουλίου σε κτίρια κενά …

Σχολεία, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ και τα σχολεία πρέπει να αδειάσουν άμεσα !!

Η ΕΛΤΕΕ Αν. Θεσ/νίκης έπραξε το καθήκον της και σταμάτησε το θέμα σε δύο συνεδριάσεις της  ΔΕΠ, στις 18/12 και στις 15/1. Καταθέσαμε και σχετική επιστολή (ΕΔΩ).

Τώρα πρέπει να κινητοποιηθούν οι ΕΛΜΕ και τα σχολεία.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να λάβουν θέση εγγράφως!

Και ο Δήμαρχος!

Είναι σε γνώση του Δημάρχου ότι οι υπηρεσίες του τοποθετούν στην Τούμπα μια εκπαιδευτική και κοινωνική βόμβα που θα εκραγεί στις 2 Ιουλίου;

Ζητούμε να πραγματοποιηθεί το έργο χωρίς να καταργηθούν τα σχολεία. Να μεταφερθούν αλλού συγκροτημένα σε σώμα. Όχι να διαλυθούν.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ανατολικής Θεσσαλονίκης