''Μπάχαλο'' στο ΕΑΠ, βάζουν τους φοιτητές να παρακολουθούν οκτάωρα μαθήματα

''Μπάχαλο'' στο ΕΑΠ, βάζουν τους φοιτητές να παρακολουθούν οκτάωρα μαθήματα

Έλλειψη συντονισμού στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από τη νέα διοίκηση ή κάτι άλλο; Όποια και να είναι η απάντηση δε σημαίνει πως δεν αγγίζει τα όρια του παραλόγου.

Φοιτητές που συμμετέχουν σε δυο και τρεις ενότητες είναι αναγκασμένοι με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς να παρακολουθούν τα μαθήματα των Ο.Σ.Σ. την ίδια μέρα χωρίς διακοπή και να δίνουν ταυτόχρονα δυο εργασίες με την ίδια καταλυτική ημερομηνία. Ως παράδειγμα παραθέτουμε τα μαθήματα της ΕΛΠ 20 και ΕΛΠ 21 του Ελληνικού Πολιτισμού των οποίων οι δια ζώσεις Ο.Σ.Σ., και οι τηλεδιασκέψεις ξεκινούν στις 11 το πρωί της 19η Οκτωβρίου και τελειώνουν στις 20:00 το βράδυ. Δηλαδή πρόκειται για δυο συνεχόμενα τετράωρα με διαφορά μεταξύ τους μιας ώρας.

Σε ότι αφορά τις εργασίες αυτές έχουν καταλυτική ημερομηνία την 18η Νοεμβρίου. Το θέμα που δημιουργεί μείζον ζήτημα για εκατοντάδες φοιτητές του ΕΑΠ στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι, φαίνεται πως δεν το έλεγξαν οι συντονιστές των δύο ενοτήτων Κωνσταντίνος Μουστάκας ΕΛΠ 20 και Θεοδώρα Αντωνοπούλου ΕΛΠ 21 και πιθανότατα και ο νέος Πρόεδρος του ΕΑΠ Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας o οποίος και τοποθετήθηκε πρόσφατα από την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως. H εικόνα αυτή όμως προκαλεί μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στους φοιτητές όπως και πολλά δυσμενή σχόλια για τη νέα διοίκηση καθώς για πρώτη φορά σημειώνεται ανάλογο περιστατικό.

Τα στοιχεία αυτά φωτογραφίζουν μια κατάσταση μπάχαλου που καταδεικνύει πως η νέα διοίκηση του ΕΑΠ αντιμετωπίζει σοβαρά διοικητικά προβλήματα ακόμη και σε εύκολα ζητήματα. Καλό θα ήταν οι συντονιστές να επαναπροσδιορίσουν τις ημερομηνίες εάν θέλουμε να συζητούμε για μια σοβαρή ηγεσία στο ΕΑΠ συγκριτικά με τις προηγούμενες με την κύρια ευθύνη να βαραίνει στον κύριο Ζώρα. Όσο για το ενδεχόμενο μιας εσωτερικής «τρικλοποδιάς», αυτό είναι μια άλλη πτυχή προς διερεύνηση.