Καταγγελία στο Seleo: Δραματική η κατάσταση στο ΑΠΘ - Ακόμα και με πατίνια πουλάνε ναρκωτικά!

Καταγγελία στο Seleo: Δραματική η κατάσταση στο ΑΠΘ - Ακόμα και με πατίνια πουλάνε ναρκωτικά!

Μέρα μεσημέρι, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα μαθήματα και οι δραστηριότητες των φοιτητών, συνεχίζεται και  το εμπόριο ναρκωτικών στο ΑΠΘ.

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί το εμπόριο ναρκωτικών στο πανεπιστήμιο, με τους φοιτητές να συνεχίζουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως αναφέρει φοιτήτρια του ΑΠΘ, σε καταγγελία που έστειλε στο Seleo.gr,  η διακίνηση  των ναρκωτικών γίνεται πλέον με διαφορετικό τρόπο. Όπως χαρακτηριστικά, μας αναφέρει, ''σταματάνε στιγμίαια οι διακινητές στα σημεία που στήνονται οι υπόλοιποι, με ότι μεταφορικό μέσο μπορεί να φανταστεί κανείς, ποδήλατο, αμάξι, μοτοσυκλέτα, ακόμη και με πατίνι''.

Να σημειωθεί πως ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ πήρε στα χέρια της κατάσταση και προχώρησε στη δημιουργία μίας ειδικής φόρμας, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί αναφέρει περιστατικά βίας και εμπορίου ναρκωτικών. (Διαβάστε αναλυτικά και ΕΔΩ το σχετικό θέμα). Αξίζει να σημειωθεί πως, σχεδόν κάθε μέρα πραγματοποιούνται ειδικές επιχειρήσεις στο ΑΠΘ και πέριξ από αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης. 

Όπως τονίζει η φοιτήτρια στην καταγγελία της, ''τις τελευταίες μέρες δε, το κακό έχει παραγίνει. Οι φύλακες εξαφανισμένοι από το πόστο τους, δίνοντας το έναυσμα, μεγάλες ομάδες παραβατικών, διακινητών και χρηστών να τρομοκρατούν τους φοιτητές ληστεύοντας τους και επιτίθοντας τους''.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία της φοιτήτριας στο Seleo.gr:

Μετά από τις καταγγελίες φοιτητών και μέλων ΔΕΠ για την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ και αφού το θέμα άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον του, η κατάσταση επέστρεψε χειρότερη από πριν.

Μετανάστες, ναρκωμανείς, αναρχικοί στήνονται σε διάφορα σημεία του campus διακινώντας ναρκωτικά και ότι άλλο μπορεί να φαντάστει ο νους του ανθρώπου. Η διακίνηση γίνεται πλέον με διαφορετικό τρόπο για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Σταματάνε στιγμίαια οι διακινητές στα σημεία που στήνονται οι υπόλοιποι, με ότι μεταφορικό μέσο μπορεί να φανταστεί κανείς, ποδήλατο, αμάξι, μοτοσυκλέτα, ακόμη και με πατίνι! Μέρα, μεσημέρι όλα αυτά και ενώ το πανεπιστήμιο βρίσκεται εν μέσω των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων.Η μόνη κίνηση που έχει γίνει και αυτή ΜΟΝΟ από την πλευρά των φοιτητών είναι η ίδρυση της επιτροπής για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας στο ΑΠΘ αλλά η μόνη δύναμη που έχει μέχρι στιγμής είναι η καταγραφή περιστατικών χωρίς την δικαιοδοσία να λάβει ενεργό ρόλο και μέτρα. Ήδη οι καταγγελίες από τις πρώτες μέρες που δημιουργήθηκε η πλατμόρφα καταγγελίας από την επιτροπή, ξεπέρασαν τις 40!

Αλλά πράξεις από την πλευρά της διοίκησης του πανεπιστημίου ΜΗΔΕΝ. Η φύλαξη του πανεπιστήμιου γίνεταιμόνο μερικές μέρες τον μήνα. Ακόμη και όταν όμως κυκλοφορούν οι φύλακες κάνουν τα στραβά μάτια! Σε απόσταση αναπνοής να γίνεται η διακίνηση και αυτή να κοιτάνε άλλου σαν να μη συνέβη τίποτα.

Τις τελευταίες μέρες δε, το κακό έχει παραγίνει. Οι φύλακες εξαφανισμένοι από το πόστο τους, δίνοντας το έναυσμα, μεγάλες ομάδες παραβατικών, διακινητών και χρηστών να τρομοκρατούν τους φοιτητές ληστεύοντας τους και επιτίθοντας τους.

Και αναρωτιέμαι; Γιατί τα συγκαλύπτει όλα αυτά η διοίκηση του πανεπιστήμιου; Γιατί δεν λαμβάνει ενεργό δράση; Τι συμβαίνει, πίσω από τις πόρτες της συγκλήτου; Ποια συμφέροντα χτυπάμε όλοι εμείς οι προβληματισμένοι από την κατάσταση φοιτητές και μέλη ΔΕΠ και γι αυτό δεν ιδρώνει το αυτί τους;

Το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Διακινδυνεύει κάθε μέρα, η ασφάλεια και η ζωή μας.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.