Καταγγελία στο Seleo.gr: ''Τριτοκοσμική εικόνα πλατείας στην Καλαμαριά'' (ΦΩΤΟ)

Καταγγελία στο Seleo.gr: ''Τριτοκοσμική εικόνα πλατείας στην Καλαμαριά'' (ΦΩΤΟ)

Αναγνώστης  σε καταγγελία που έστειλε στο Seleo.gr, αναφέρεται στην τριτοκοσμική εικόνα  που παρουσιάζει η πλατεία ΣΚΡΑ του Δήμου Καλαμαριάς.

''Θα πρέπει να τονίσω πως η συγκεκριμένη καταγγελία εκφράζει την αγανάκτηση μεγάλου μέρους των κατοίκων και κυρίως όσων έχουν μικρά παιδιά μιας και η πλατεία ΣΚΡΑ είναι η μοναδική προσβάσιμη περιοχή για να παίξουν τα μικρά παιδιά'', αναφέρει.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία του και δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε στο Seleo.gr:

"Στο σκοτάδι κυριολεκτικά και μεταφορικά βρίσκεται για 4η συνεχόμενη χρονιά η άλλοτε πολυσύχναστη πλατεία Σκρά, μια από τις πιο κεντρικές και μεγάλες πλατείες της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Ο χώρος που ήταν άλλοτε η παιδική χαρά είναι εγκαταλειμμένος και αποτελεί πλέον πάρκο για κατοικίδια. Δεν υπάρχει στην περιοχή παιδική χαρά και τα παιδιά συχνάζουν στο γήπεδο όπου τα συρματοπλέγματα έχουν καταρρεύσει και εγκυμονούν κινδύνους. Το επάνω τμήμα της πλατείας φιλοξενεί αστέγους, οι οποίοι αφού ξηλώθηκαν τα παγκάκια που κοιμόντουσαν μεταφέρθηκαν σε άλλα παγκάκια που συχνάζουν οι γονείς με τα παιδιά. 

Ο καθαρισμός γίνεται κατόπιν διαμαρτυρίας των γονέων. Ο φωτισμός τα βράδια είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Όλα τα παραπάνω δεν αρμόζουν στη Θεσσαλονίκη του 2018 και ιδίως στο Δήμο Καλαμαριάς. Έπειτα από διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής έγιναν ισχυρισμοί για έλλειψη κονδυλίων και ασαφείς δικαιολογίες ότι η περιοχή αποτελεί δασική έκταση. Παρόλα αυτά η εξ' ολοκλήρου ανακαίνιση του πεζόδρομου Καλαμαριάς (μέχρι και led spot έχουν τοποθετηθεί στον πεζόδρομο) και η υλοποίηση του υπερσύγχρονου πάρκου στην περιοχή του ΑΪ Γιάννη μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν δικαιολογούν αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Κάτοικος Δήμου Καλαμαριάς''.

8plateia skra thessaloniki

7plateia skra thessaloniki

6plateia skra thessaloniki

5plateia skra thessaloniki

4plateia skra thessaloniki

3plateia skra thessaloniki

2plateia skra thessaloniki

1plateia skra thessaloniki