Ανακάλυψαν νέα πρόσωπα στην ΕΤ-3

Ανακάλυψαν νέα πρόσωπα στην ΕΤ-3

Αλλαγές διαπιστώνουμε καθημερινά στο πρόγραμμα της ΕΤ-3.

Νέα πρόσωπα βγαίνουν σε εκπομπές που όμως ανήκουν στο δυναμικό της ΕΡΤ. Πρόκειται για μετακινήσεις ατόμων που γίνονται μεταξύ των τμημάτων και είναι ιδιαιτέρως εμφανείς στο γυαλί, με πρώτους τους αθλητικογράφους να μετακινούνται στο ελεύθερο ρεπορτάζ.

Αλλαγές γίνονται και στους ρεπόρτερ του ραδιοφώνου που ορισμένοι από αυτούς μετακινήθηκαν ήδη στο τμήμα ρεπορτάζ της τηλεόρασης όπου εκεί διαπιστώνονται και οι μεγαλύτερες αδυναμίες λειτουργίας. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην ΕΤ-3 είναι η άρνηση εκτέλεσης εργασίας από την πλειοψηφία των 130 δημοσιογράφων που δεν θέλουν να βγουν στους δρόμους για ρεπορτάζ ενώ αντιθέτως επιλέγουν μόνο εκπομπές στουντίου και προβολής. Ως αιτιολογία για τη μετακίνηση τους στο τμήμα ρεπορτάζ προβάλλουν την υποβάθμιση της εργασίας τους κάτι που δεν υιοθετεί η νέα διοίκηση της ΕΤ-3 διατηρώντας το δικαίωμα μετακινήσεως των υπάλληλων σε θέσεις που κρίνει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ανάλογες καταγγελίες εργαζομένων έφτασαν έως την ΕΣΗΕΜΘ αλλά δεν υποστηρίχθηκαν με το σκεπτικό ότι καμία αλλαγή θέσης εντός του δημοσιογραφικού πεδίου δεν θεωρείται βλαπτική για έναν εργαζόμενο εφόσον διατηρεί την εργασία του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η νέα διοίκηση της ΕΤ-3 φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές κυρίως στο δημοσιογραφικό τμήμα, η κατάσταση του οποίου θεωρείται τραγική. Έτσι λοιπόν όσα «φρέσκα» πρόσωπα εμφανίζονται στη μικρή οθόνη του τρίτου κρατικού καναλιού είναι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που υπήρχαν, αλλά ωστόσο δεν γνωρίζονταν ούτε μεταξύ τους. Παρ όλα αυτά οι εσωτερικές αντιδράσεις εξακολουθούν και είναι έντονες κυρίως όμως από τους βολεμένους, επί σειρά ετών και επί όλων των κυβερνήσεων.

Σχολιαστής