Ένα φανταστικό σήριαλ με κοριούς στην ΕΤ-3;

Ένα φανταστικό σήριαλ με κοριούς στην ΕΤ-3;

Θα μπορούσε να είναι μια ιστορία μυθοπλασίας ή το σενάριο ενός καλοστημένου σήριαλ που διαδραματίζεται στο χώρο ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Σε κάθε περίπτωση όμως η ιστορία αυτή αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν μάλιστα εξελίσσεται σε κοινό μυστικό μεταξύ των εργαζόμενων. Φανταστείτε ως παράδειγμα, να μιλούσαμε για την ΕΤ-3 και να αναφερόμασταν στην παρουσία τριών «κοριών» που δραστηριοποιούνται μεταδίδοντας πληροφορίες στη διοίκηση του σταθμού.

Σύμφωνα με την μυθοπλασία ο ένας «κοριός» ελέγχει το κοντρόλ όλων των εκπομπών και δίνει πληροφορίες σε κλάσματα δευτερολέπτου σ αυτόν που τον τοποθέτησε, ο άλλος «κοριός» βρίσκεται στην αίθουσα των δημοσιογράφων και μεταδίδει λεπτομέρειες ακόμη και για την προσωπική τους ζωή, ενώ ο τρίτος «κοριός» βρίσκεται στο χώρο των τεχνικών και υποκρύπτοντας τα δικά του «άπλυτα», βγάζει στη φόρα των άλλων.

Τον έλεγχο των τριών «κοριών», γένους αρσενικού, και την επεξεργασία των δεδομένων αναλαμβάνει, σύμφωνα με το σενάριο, άτομο ειδικά εκπαιδευμένο με το υποκοριστικό «σαύρα» που αρίστευσε σ αυτού τους είδους τις ειδικές αποστολές και έχει εμπειρία εννέα χρόνων. Το σενάριο του σήριαλ γίνεται ακόμη ποιό ιντρικαδόρικο, όταν η δράση των «κοριών» κινεί τις υποψίες εργαζομένων που τους παγιδεύουν τροφοδοτώντας τους με ψεύτικα δεδομένα. Αυτά φτάνουν αμέσως στη διοίκηση, η οποία αντιδράει σπασμωδικά και με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτεται.

Ως μυθοπλασία το έργο, κινεί το ενδιαφέρον και θεωρείται βέβαιο πως θα έσπαγε νούμερα τηλεθέασης. Βέβαια η τακτική αυτή ως τέχνη στην πραγματική προσομοίωση της θα έπαιρνε άριστα από πλευράς διοικητικής εφαρμογής, ωστόσο θα προκαλούσε μια έντονη επιφυλακτικότητα στην πλειοψηφία των εργαζομένων αφού θα γνώριζαν εκ των προτέρων το ρόλο και τη δράση των «κοριών».

Σχολιαστής.