Οι μουσικοί παραγωγοί του FM 100 στους καλυτέρους του είδους

Οι μουσικοί παραγωγοί του FM 100 στους καλυτέρους του είδους

Ο όρος μουσικός παραγωγός δεν είναι ένας όρος που απαντάται σε όλους όσους εργάζονται σε ραδιόφωνα ή παίζουν μουσική σε κάποιο μπαρ - κλαμπ.

Έχει ουσιαστικό χαρακτήρα και σημαίνει γνώση, ικανότητα και ευαισθησία. Οι καλύτεροι μουσικοί παραγωγοί κατά κοινή ομολογία βρίσκονται στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης Fm 100 καθώς συνδυάζουν την εμπειρία και την ικανότητα. Εκτιμάται μάλιστα ότι δεν μπορούν εύκολα να τους ανταγωνιστούν, κυρίως οι νέοι που εισέρχονται στο χώρο εργασίας, διότι δεν έχουν τη βάση και την υποδομή που έχουν αποκτήσει με την πάροδο των χρόνων. Όσοι μάλιστα δεν ασχολούνται με το αντικείμενο της μουσικής επαγγελματικά, έχουν συχνά στο μυαλό τους μία παρεξηγημένη ερμηνεία για το επάγγελμα του μουσικού παραγωγού, μία αβάσιμη τάση να εντάσσεται αυτή η τέχνη στα χόμπι και όχι στα επαγγέλματα. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Tα διακριτικά στοιχεία ενός παραγωγού εκτός απ όσα προαναφέραμε είναι η και η ικανότητα ελέγχου του λόγου σε σχέση με το χρόνο και ο συνδυασμός φωνής και μουσικής. Ο συνολικός ήχος που απαιτεί το αυτί ενός ακροατή είναι η γλυκύτητα και η αρμονία.

Αυτά τα στοιχεία συνυπάρχουν στους παραγωγούς του Δημοτικού Ραδιόφωνου Θεσσαλονίκης και είναι γενικά αποδεκτό ότι οι εκπομπές τους περιλαμβάνουν στην δομή τους, εισαγωγή, κεντρική ενότητα και επίλογο. Μάλιστα οι εκπομπές συνδυασμένες με στοιχεία της επικαιρότητας και πληροφορίες γίνονται απόλυτα χρηστικές. Τα εύσημα δικαιωματικά ανήκουν σ΄ αυτήν κατηγορία των εργαζομένων καθώς οι ίδιοι είναι αυτοί που με τις εκπομπές τους έδιναν κάποτε υψηλά ποσοστά ακροαματικότητας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός, ότι είναι εκεί από ιδρύσεως του και αξίζουν το σεβασμό όλων ενώ όταν τους δίνεται η ευκαιρία έχουν την ικανότητα να οδηγήσουν ένα ραδιόφωνο στην επιτυχία.


Σχολιαστής