Αλλάζουν οι προϊστάμενοι στην TV100 και στον FM 100

Αλλάζουν οι προϊστάμενοι στην TV100 και στον FM 100

Συνεχίζεται η πορεία των αλλαγών που απαίτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για τα δημοτικά μέσα.

Μετά την τοποθέτηση Γιάννη Κεσσόπουλου στη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΠΘΕ και του Δημήτρη Ασπροπούλη στη Διεύθυνση ειδήσεων της TV 100 σειρά έχει ενδεχομένως η αλλαγή του προϊσταμένου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης Βασίλη Καντογουλίδη καθώς τέλος Μαίου λήγουν όλες οι συμβάσεις διευθυντών και προϊσταμένων της διοίκησης Μπουτάρη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η αποτυχημένη επικοινωνία με το κοινό και τα μηδενικά νούμερα ακροαματικότητας του ιστορικού Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, που πρόσφατα έχει στη διάθεση της η νέα δημοτική αρχή, οφείλονται σε ένα πρόγραμμα χωρίς δομή και ενδιαφέρον, άχρωμο και αποκρουστικό που τα τελευταία εννέα χρόνια απορρίφθηκε από τις επιλογές των Θεσσαλονικέων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παντελής έλλειψη τηλεφωνικών συνομιλιών με τους Θεσσαλονικείς σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στα άλλα ραδιόφωνα της πόλης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακροατές γιατί το αισθητικό δημοσιογραφικό αποτέλεσμα δεν είναι ελκυστικό, όπως ήταν στη δεκαετία προ Μπουτάρη. Σε αντίθεση όμως με τα προαναφερόμενα, είναι ήδη ταυτοποιημένη εδώ και πολλά χρόνια, η επάρκεια και το επίπεδο των έμπειρων μουσικών παραγωγών, που για τους γνώστες του ραδιοφώνου αποτελούν την αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς όμως η δουλειά τους υποτιμήθηκε από ανθρώπους που δεν είχαν την παραμικρή επαφή με το χώρο και κατ επέκταση δεν γνώριζαν ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μπορεί το επιτελείο Ζέρβα να εξετάζει ακόμη και τώρα αμυδρά το ενδεχόμενο παραμονής Κοντογουλίδη στην ίδια θέση, μετά από επιθυμία του, αλλά ωστόσο η τραγική κατάσταση στην οποία επήλθε το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την έως τώρα διοίκηση, και κυρίως από τα όσα κατέθεσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε συνεντεύξεις τους. Για το λόγο αυτό το επιτελείο του δημάρχου προσανατολίζεται και στην αναζήτηση άλλων λύσεων προκειμένου να υλοποιήσει δυναμικά και παραγωγικά τον FM100 για να προσδώσει ένα αέρα ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα. Στο τραπέζι των επιλογών τέθηκαν ονόματα τόσο από το ραδιόφωνο όσο και από το χώρο της τηλεόρασης ενώ εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ο νέος προϊστάμενος να μην προέρχεται από το χώρο των δημοσιογράφων.

Σχολιαστής