Ο κορωνοιός «χτύπησε» την εργοδοσία των καναλιών της Θεσσαλονίκης

Ο κορωνοιός «χτύπησε» την εργοδοσία των καναλιών της Θεσσαλονίκης

Στο κυνήγι του επιδόματος των 800 ευρώ μπήκαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης.

Τοπικά κανάλια που μέχρι πρότινος, απασχολούσαν τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα έχουν προσχωρήσει σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας προκειμένου να συμπεριληφθούν στα ειδικά προνόμια της πολιτείας λόγω κορωνοιού.

Στο καθεστώς αυτό εισήλθαν το ΑΤΛΑΣ TV και το Βεργίνα TV που λειτουργούν πλέον με υποτυπώδες προσωπικό. Τα ενημερωτικά προγράμματα των συγκεκριμένων σταθμών έχουν περιοριστεί δραματικά ωστόσο οι εκπομπές που βγαίνουν στον αέρα κινούνται στο πλαίσιο της αξιοπρεπούς ενημέρωσης, και αυτό, λόγω των προσώπων που τις επιμελούνται. Οι παρουσιαστές ακολουθούν πιστά τους κανόνες δεοντολογίας όπου με απλότητα, σύντομο λόγο και χωρίς κομπασμούς ενημερώνουν το κοινό.

Το ίδιο φαινόμενο προς έκπληξη μας παρατηρήθηκε και στο Δημοτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης την TV100, η συνταγή όμως φαίνεται πως δεν ισχύει για όλους καθώς τις τελευταίες μέρες διαπιστώνεται μια ακατάσχετη και ανεπίδεκτη φλυαρία στα δελτία ειδήσεων που κυριολεκτικά ενοχλεί τον τηλεθεατή.

Οι τηλεθεατές πάντως της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως δείχνουν αρχικά την προτίμηση τους στα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης εφόσον οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων έχουν έδρα στην Αθήνα, και λιγότερο στα μέσα της Θεσσαλονίκης.


Σχολιαστής