Αλλαγές στην TV100 φέρνει ο Κεσσόπουλος

Αλλαγές στην TV100 φέρνει ο Κεσσόπουλος

Σοβαρές αλλαγές και ανακατατάξεις προσωπικού αναμένονται στα δημοτικά μέσα μετά την επίσημη τοποθέτηση του Γιάννη Κεσσόπουλου στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΠΘΕ.

Η επιλογή του έγινε βάση προσόντων και συγκεκριμένα με κριτήριο το πτυχίο νομικής, τους τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών, την προϋπηρεσία, και της προσωπικής συνέντευξης, που στο σύνολο τους κρίθηκαν υπέρ πλήρης έναντι άλλων. 

Ο ίδιος δίνοντας το στίγμα του στα σόσιαλ μίντια συμπυκνώνει ένα μεγάλο νόημα σε τρείς λέξεις, ανανέωση, συνεργασία και δουλειά. Κάνει λόγο για προσωπικό στοίχημα που συνδέει τους εργαζόμενους με την πόλη και δείχνει αποφασισμένος να έρθει σε ρήξη με ότι κατεστημένο, σαθρό και προβληματικό στιγμάτισε την πορεία του καναλιού τα τελευταία εννέα χρόνια, αλλά και με όσους ταυτίσθηκαν με αυτό. «Να κάνουμε άλμα πιο γρήγορο από την φθορά, κατά τη ρήση του ποιητή» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Εκτιμάται, ότι με τον Γιάννη Κεσσόπουλο στο τιμόνι της ΔΕΠΘΕ θα επιχειρηθούν αλλαγές σε όλους τους τομείς, εντολή που έδωσε ήδη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Νέα προγράμματα και νέα πρόσωπα πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους σε ένα ριζικά ανανεωμένο πρόγραμμα, το οποίο στην ολοκληρωμένη του μορφή θα τον δουν οι Θεσσαλονικείς από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ωστόσο οι πρώτες αλλαγές, που θα δώσουν το στίγμα τη νέας διοίκησης δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν νωρίτερα σε όλους τους τομείς. Παρά ταύτα, ο σκόπελος προβλημάτων που καλείται να προσπεράσει η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ είναι μεγάλος, αφού το κανάλι καταρρέει από τεχνικής υποδομής αλλά και από την κακή νοοτροπία του δημοσίου που διέπει μερίδα εργαζομένων.

Ελπίδα για την αναβάθμιση της εταιρείας μετά το τέλμα στο οποίο επήλθε από τη διοίκηση Μπουτάρη, αποτελεί και η τοποθέτηση του Δημήτρη Ασπροπούλη στη διεύθυνση της ΤV100 ενώ εντός των ερχόμενων ημερών αναμένονται οι τοποθετήσεις νέων προϊσταμένων σε επιμέρους τμήματα.

H επίσημη ανακοίνωση του Γιάννη Κεσσόπουλου στο τιμόνι της ΔΕΠΘΕ φαίνεται πως έκανε περισσότερο ορατές και τις αλλαγές, ακόμη και στη ροή του ανέμου των φανατικών υποστηρικτών της απερχόμενης διοίκησης, οι οποίοι επιχειρούν τώρα να διατηρήσουν τα οφίκια που απέκτησαν. Η προσπάθεια και η αγωνία τους θεωρείται δικαιολογημένη ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν σκιές που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ όψην ώστε η προσπάθεια της νέας διοίκησης για μια νέα αρχή, να αποσυνδέεται με το κακό παρλεθόν.

Σχολιαστής