Η δόξα και το χρήμα της μικρής οθόνης στην Κεντρική Μακεδονία

Η δόξα και το χρήμα της μικρής οθόνης στην Κεντρική Μακεδονία

Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει άραγες, εάν ο διευθυντής ενός τηλεοπτικού σταθμού πληροφορηθεί ότι εργαζόμενοι των οποίων προΐσταται έβγαζαν και εξακολουθούν να βγάζουν ένα διπλάσιο ή τριπλάσιο μισθό δια της πλαγίας οδού;

Η αυτονόητη αντίδραση θα ήταν, ή να βάλει φρένο σε όσους δραστηριοποιούνται κατ αυτόν τον τρόπο, ή σε μια δεύτερη σκέψη, να μοιρασθεί και αυτός τα κέρδη μαζί τους.

Ένα τέτοιο ζήτημα όταν λαμβάνει χώρα στον ιδιωτικό τομέα, αφορά μόνο τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και τον επιχειρηματία που τους έχει υπό τη σκέπη του. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όταν το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ορισμένα παιδιά που ήδη αμείβονται από την φορολογία των ελλήνων πολιτών, βγάζουν ένα δεύτερο και τρίτο χρυσό μεροκάματο καταπατώντας κάθε κανόνα εργασιακής δεοντολογίας;

Για να γίνουμε περισσότερο σαφείς σας παραθέτουμε δυο τυχαία παραδείγματα. Στην πρώτη περίπτωση ας πούμε ότι ένας παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής προμαντάρει συνεχώς έναν οργανισμό επειδή αμείβεται απ αυτόν, προβάλλοντας ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Στη δεύτερη περίπτωση, ας πούμε ότι ένας άλλος παρουσιαστής διοργανώνει ημερίδες και παίρνει επιχορηγήσεις από κρατικό φορέα για να αναδείξει και αυτός ένα άλλο συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

Και στις δυο περιπτώσεις θα μας ήμασταν παντελώς αδιάφοροι αν τα ζητήματα αυτά δεν αφορούσαν έναν δημόσιο οργανισμό αλλά και στο πως ορισμένοι ιδιοποιούνται τον μηχανισμό του κράτους.

Επειδή όμως το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε ήδη τα τελευταία χρόνια σε μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε υποχρεωμένοι να το σχολιάσουμε. Ως προς την αντίδραση τώρα του εκάστοτε διευθυντή και τα μέτρα που θα λάβει, αυτό είναι άξιο προς παρατήρηση.

Σχολιαστής