Σιωπηλή αποδοχή της Νέας Δημοκρατίας στην τοποθέτηση Στάγκου στην ΕΤ-3

Σιωπηλή αποδοχή της Νέας Δημοκρατίας στην τοποθέτηση Στάγκου στην ΕΤ-3

Έντονο προβληματισμό προκαλεί σε ψηφοφόρους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η ανακοίνωση της τοποθέτησης του κυρίου Στάγκου στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΤ-3.

Ο προβληματισμός και η αγανάκτηση των «δεξιών» έγκειται στο γεγονός ότι επί 9 χρόνια υπήρξε το «αριστερό χέρι» του Γιάννη Μπουτάρη που κινούσε τα νήματα και εφάρμοζε πιστά μια συγκεκριμένη στρατηγική, στο θέμα της προώθησης του ονόματος Βόρεια Μακεδονία, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100.

Είναι ωμές ακόμη οι τηλεοπτικές προβολές της TV100, και οι απόψεις που προωθούνταν, όπως και τα όσα διατύπωσε ο ίδιος σε ζωντανή εκπομπή την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, θέσεις που είχαν προκαλέσει την οργή των κατοίκων της πόλης. Ο πυρήνας μάλιστα των συνεργατών του ακολουθούσε πιστά τότε, συγκεκριμένες επιταγές, ασκώντας ασφυκτική πίεση προς κάθε αντιδρώντα.

Το περίεργο όμως είναι ότι η τοποθέτηση του εν λόγω κυρίου αποτελεί την επιλογή του Προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε. Κωνσταντίνου Ζούλα η οποία στηρίζεται, στην προσωπική σχέση που ανέπτυξαν οι δυο άνδρες κατά τη περίοδο των σπουδών τους σε ιδιωτικό κολέγιο στις Βρυξέλλες και όχι σε κάποια δημοσιογραφική συνεργασία ή επιτυχία. Η τοποθέτηση του στο τρίτο κρατικό κανάλι αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο φίλοι, και αφού ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αρνήθηκε την παραμονή του στην TV100, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από πρεσβείες και βιομήχανους.

Ως αφορμή της στάσης Ζέρβας δεν ήταν μόνο η ιδιαίτερη σχέση του κυρίου Στάγκου με τον Γιάννη Μπουτάρη αλλά κυρίως το γεγονός ότι κατά τη θητεία του στη ΔΕΠΘΕ ο εν λόγω κύριος δεν επέδειξε ιδιαίτερο έργο, αντιθέτως διέλυσε ένα δημοσιογραφικό οργανισμό ενώ ποτέ δεν ασχολήθηκε με βασικά θέματα της πόλης δεδομένου ότι δεν υπήρξε ποτέ ενεργός δημοσιογράφος.

Και δεν είναι μόνο αυτό, επί θητείας του έλαβε χώρα ένα πογκρόμ διώξεων εργαζομένων που έμειναν άνεργοι και δεν μπόρεσαν ποτέ να ορθοποδήσουν στη ζωή τους. Η «προσφορά» του όμως φαίνεται πως εκτιμήθηκε δεόντως όχι μόνο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι τόσο η διοικούσα της Νέας Δημοκρατίας όσο και οι βουλευτές της πόλης «έκλεισαν τα μάτια» αφού πήραν εντολή από τον Ζούλα, να μην ομιλούν για το συγκεκριμένο θέμα. Αποτέλεσμα αυτής της σιωπηρής αποδοχής είναι μια ανακολουθία τους, που πλέον φαίνεται ξεκάθαρα, με τα όσα διατείνονταν περί υπεράσπισης των θέσεων περί ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Οι Κώστας Καραμανλής, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Θόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Κούβελας και Δημήτρης Βαρτζόπουλος μάλλον δεν αντέδρασαν, αλλά ούτε και πρότειναν κάποιο δικό τους άνθρωπο, αλλά υποτάχθηκαν κυριολεκτικά στην επιθυμία μιας φιλίας, παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αξιόλογα στελέχη του περιβάλλοντος Μητσοτάκη που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο κανάλι της Βόρεια Ελλάδας. Το κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε όμως χθεσινό δημοσίευμα για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τοποθετήσει τον εκλεκτό του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες χθες το απόγευμα, ενημερώθηκε διεξοδικώς ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Στέλιος Πέτσας. Ωστόσο άγνωστες παρέμειναν περαιτέρω ενέργειες που έφτασαν έως το Μαξίμου. Αν πάρα ταύτα δεν αποδώσουν, αυτό θα σημαίνει την κρυφή αποδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης με φόντο μια ένοχη σιωπή, και με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σχολιαστής.