Άγνωστοι εισέβαλαν για να ανοίξουν πανό, στην TV 100

Άγνωστοι εισέβαλαν για να ανοίξουν πανό, στην TV 100

Το ζήτημα της ασφάλειας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV 100 είναι ένα ζήτημα που για οκτώ χρόνια δεν φρόντισε να λύσει η απερχόμενη διοίκηση Μπουτάρη.

Οι άνθρωποι που τοποθετήθηκαν σε επιτελικές θέσεις δεν φρόντισαν για τη λήψη μέτρων με σκοπό τον περιορισμό του φαινομένου των εισβολών, αντιθέτως το θεωρούσαν ιδεολογικά απόλυτα συμβατό με τη λειτουργία της εταιρείας.

Το περασμένο Σάββατο μια ομάδα πολλών ατόμων ανέβηκαν στον έκτο όροφο του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και εισέβαλαν στους χώρους του τηλεοπτικού σταθμού για να τοποθετήσουν ένα πανό διαμαρτυρίας. Είναι ήδη γνωστό ότι και στο παρελθόν και μάλιστα αρκετές φορές είχε συμβεί κάτι ανάλογο στις ίδιες εγκαταστάσεις από άτομα που κατέλαβαν το στούντιο ειδήσεων με την απαίτηση να βγουν στον αέρα. Το όλο θέμα αντιμετωπίζονταν μέχρι πρότινος με απερισκεψία ωστόσο φτάνει στο όριο να εξελιχθεί σε τραγωδία, καθώς ακόμη και στο ενδεχόμενο πρόσβασης ενός παρανοϊκού, δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αντίσταση.

Η ασφάλεια των 145 εργαζομένων φαίνεται πως δεν αποτελούσε έως τώρα θέμα άμεσης προτεραιότητας για τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας με ορατά πλέον τα σημάδια σήψης μιας κουρασμένης και μη επαρκούς διοίκησης που περιορίζοντας μόνο στην ασφάλεια της δικών της θέσεων. Η νέα διοίκηση, Ζέρβα- Ζεϊμπέκη-Αβαρλή καλείται τώρα να προχωρήσει στην επίλυση μιας σειράς σοβαρών ζητημάτων της ΔΕΠΘΕ τοποθετώντας, σύννομα σε επίμαχες θέσεις, ικανά στελέχη με γνώσεις και εμπειρία ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται με υπευθυνότητα στις απαιτήσεις του οργανισμού.

Σχολιαστής