Ποιοί δημοσιογράφοι στην ΤV 100, ήξεραν και δεν μίλαγαν για τους παράνομους μισθούς!

Ποιοί δημοσιογράφοι στην ΤV 100, ήξεραν και δεν μίλαγαν για τους παράνομους μισθούς!

Έως 6.000 ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν στο κεντρικό λογιστήριο του κράτους περίπου πενήντα άτομα, δημοσιογράφοι και τεχνικοί της TV100 από τον επόμενο μήνα.

Οι μεν πρώτοι εμπλέχθηκαν σε παράνομες αυξήσεις από το 2016 χωρίς να το γνωρίζουν, οι δε δεύτεροι σε παράνομα επιδόματα που έπαιρναν με ευθύνη των Διευθύνσεων προσωπικού και Οικονομικών της ΔΕΠΘΕ.

Μερίδα ατόμων που θίγονται από το ξαφνικό πρόβλημα, αναμένεται να κινηθούν δικαστικά εναντίον της διοίκησης ενώ ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να καλύψει τη νέα δημοτική αρχή και τους συνεργάτες του. Χθες μικρός αριθμός εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ με αιτήσεις που κατέθεσαν στην εταιρεία ζήτησαν να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό των οφειλών τους προκειμένου να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα ενώ την ερχόμενη Δευτέρα το θέμα συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το ζήτημα όμως με τους παράνομους μισθούς που αποσιωπήθηκε προεκλογικά προσλαμβάνει κυρίως προεκτάσεις ηθικού θέματος από την στιγμή που οι συμμετέχοντες στο Δ.Σ της εταιρείας ήξεραν και έκλειναν τα αυτιά τους. Ανάμεσα τους βρίσκονται δυο δημοσιογράφοι και o εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων.

Φαίνεται τελικά πως στην ΔΕΠΘΕ ορισμένοι παρέβλεπαν εσκεμμένα ορισμένες καταστάσεις όπως και το γεγονός ότι ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ Φίλιος Στάγκος είναι και αυτός δημοσιογράφος και είναι αυτός που αποσιώπησε πρώτος από τον Ιανουάριο ένα μείζον θέμα που αφορά όλους τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της εταιρείας.

Εξίσου όμως αξιολύπητοι είναι όσοι από τους ευνοούμενους της απερχόμενης διοίκησης εργάζονται παράλληλα σε άλλα μέσα ενημέρωσης και δεν έγραψαν ούτε μια λέξη για το δικό τους πρόβλημα, αλλά αντιθέτως σχολιάζουν στο μικρόκοσμο του facebook, νομίζοντας ότι έτσι επιτελούν έργο, όσα άρθρα στηρίζουν τον αγώνα και την προσπάθεια τους.

H μουγκαμάρα που υιοθετείται από μέρους τους με την αιτιολογία ότι τα όσα βγαίνουν προς τα έξω θίγουν το σταθμό των δημοτών της Θεσσαλονίκης δεν βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος αλλά εξυπηρετεί πιθανότατα άλλες καταστάσεις. Αν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε λόγο για κατάφορη παραβίαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας καλό θα ήταν να αναζητούνται οι ευθύνες στο εσωτερικό της διοίκησης όπου συμμετείχαν δημοσιογράφοι, και όταν οι ευθύνες αυτές αποδίδονται, καλό θα είναι να αποδίδονται εκεί που πρέπει και όχι σε όσους αναδεικνύουν ένα πρόβλημα πενήντα ατόμων σε μια εταιρεία.

Θεωρούμε λοιπόν πολύ σημαντικό και εξίσου αποτελεσματικό αν δούμε στο μέλλον ένα ενυπόγραφο ρεπορτάζ από δημοσιογράφο της ΤV 100 για τους παράνομους μισθούς της ΔΕΠΘΕ και όχι μόνο τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία που ανέδειξαν πολλές λεπτομέρειες με αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σχολιαστής