Κάτι τρέχει με την ΕΥΑΘ. Και δεν είναι το νερό

Κάτι τρέχει με την ΕΥΑΘ. Και δεν είναι το νερό

Με μεγάλη έκπληξη αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς τη δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη ταλαιπωρία στην υδροδότηση της πόλης.

*Του Ανδρέα Στοϊμενίδη.

27331737 1787128294664495 9088015241225783478 n

Η χθεσινή μεγάλη νεροποντή δημιούργησε δύσκολες έκτακτες συνθήκες στα ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.Συνθήκες τις οποίες ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει η ηγεσία της ΕΥΑΘ τόσο λόγω κακής επιχειρησιακής ετοιμότητας όσο και λόγω απαξίωσης των μεγάλων εγκαταστάσεων της Εταιρείας. Η προοπτική της ιδιωτικοποίησης οδήγησε στην έλλειψη από κεντρικής και περιφερειακής πλευράς του κράτους, ενός προγράμματος ανακαίνισης και συντήρησης των μεγάλων εξωτερικών αντλιοστασίων και του βιολογικού καθαρισμού που έχει συμπληρώσει πλέον πάνω από 20 χρόνια λειτουργίας.

Η έλλειψη μελετών, ερευνών αλλά και νέων έργων όπως είναι το νέο διυλιστήριο, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας όμβριων υδάτων και ο νέος αγωγός λυμάτων στη Δ. Θεσσαλονίκη, αποτελούν μείζονα τεχνικά, περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και ζητήματα δημόσιας υγείας. Για το θέμα της ΄΄διαχείρισης΄΄ των λυμάτων της Δ. Θεσσαλονίκης θα επανέλθουμε. Επιπλέον, η επικοινωνία και ενημέρωση με τους πολίτες- πελάτες είναι η πλέον αναξιόπιστη. Είναι σκέτη κοροϊδία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΥΑΘ, εχθές Πέμπτη δόθηκε ως αρχική ώρα αποκατάστασης υδροδότησης του κέντρου της Θεσσαλονίκης η 16.00 μ.μ. Στη συνέχεια η 20.00 μ.μ.. Αργότερα η 21.00 μ.μ., ενώ το βράδυ της Πέμπτης διαβάσαμε για ΄΄αύριο (σήμερα) το απόγεμα''. Με νέα ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ απειλεί ότι θα μας ενημερώσει εκ νέου στις 17.00 μ.μ.

Η υστέρηση της πόλης σε όλες τις υποδομές καθιστά τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τα επαναλαμβανόμενα αναπτυξιακά συνέδρια από διάφορους φορείς αποδεικνύεται ότι πέρα από γεγονότα δημοσίων σχέσεων, δεν έχουν συνεισφέρει ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος. 

Ας κοιτάξουμε επιτέλους την ουσία και όχι την εντύπωση.

*Ανδρέας Στοϊμενίδης

Δρ. Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός

Επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών

ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.