Προειδοποίσηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Ο νέος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας είναι …ΠΑΣΟΚ

Ή πως το πείσμα του Αντώνη Σαμαρά έκανε μάγκα τον Διονύση Ψωμιάδη.

 

Πως τα κατάφερε έτσι ο πρόεδρος της Ν.Δ? Λες και το ‘ξερε και δούλεψε για τον Διονύση παραδίδοντας την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας που το κόμμα του κέρδισε στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, στα χέρια του ΠΑΣΟΚου Διονύση.

Αν θυμάστε όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις εκλογές όταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήθελε να ορίσει αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον αδελφό του έτσι ώστε να μην χρειαστεί ο Διονύσης τις ψήφους του λαού προκειμένου να εκλεγεί και να συνεχίσει να παίζει το ρόλο του «δεξιού χεριού» του Παναγιώτη κάνοντας στην ουσία κουμάντο ο ίδιος.

Τότε ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς είχε αντιδράσει ζητώντας από τον υποψήφιο περιφερειάρχη να ορίσει άλλον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα είχε απειλήσει ακόμη και να αποσύρει την στήριξη του κόμματος από το πρόσωπο του Π.Ψωμιάδη.

Τελικά ο Π.Ψωμιάδης υπέκυψε. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ορίστηκε ο Α.Τζιτζικώστας και ο Διονύσης ρίχτηκε στην μάχη του σταυρού όπου εκλέχτηκε πρώτος περιφερειακός σύμβουλος.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Π.Ψωμιάδης φρόντισε να «αποκαταστήσει» τον αδελφό του, ορίζοντάς τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα 3 μήνες μετά ο Π.Ψωμιάδης κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμά του.

Μάλιστα σε λίγες μέρες αναμένεται να τεθεί σε προσωρινή αργία και την θέση του να πάρει ο …αδελφός του Διονύσης.

Εκτός αυτού, αν ο Π.Ψωμιάδης εκπέσει οριστικά από την θέση του, η παράταξή του θα κληθεί να ψηφίσει τον αντικαταστάτη του. Υποψηφιότητα για την θέση, με μεγάλη μάλιστα πιθανότητα να εκλεγεί, αναμένεται να θέσει και ο Δ.Ψωμιάδης.

Μια υποψηφιότητα που δεν θα μπορούσε να θέσει αν ήταν …διορισμένος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης όπως αρχικά ήταν σχεδιασμένο, καθώς δεν θα είχε εκλεγεί από τον λαό.

Τώρα με την ψήφο του λαού να επικυρώνει την θέση του Διονύση ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να αντιδράσει.

Ο Διονύσης Ψωμιάδης εκτός από πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, ήταν επί πολλά χρόνια ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.