Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Κυρ – Γιάννη τα σκουπίδια σου και σε άλλη παραλία

Κοίτα. Εγώ σε συμπαθώ. Και μάλιστα πολύ. Γι’ αυτό και γράφω αυτό το κείμενο. Επειδή δεν μπορώ να σε βλέπω να δίνεις συνεντεύξεις, να βγαίνεις στα κανάλια (σε τρία σε είδα μόνο σήμερα) και να αποδίδεις τις ευθύνες για την κατάσταση με τα σκουπίδια στην Θεσσαλονίκη στο σύστημα και στις …μπύρες που πίνουν οι εργαζόμενοι.

 

Συμπληρώνονται τρεις μήνες σήμερα από την μέρα που ανέλαβες την δημαρχία. Τι θέλει ένας δήμαρχος για να πετύχει? Εσύ ο ίδιος με έλεγες προεκλογικά ότι αρκούν τρία πράγματα. Καθαριότητα, κυκλοφοριακό, πάρκινγκ. Όχι μεγαλοστομίες και φαραωνικά έργα. Σε ποιο από αυτά έκανες έστω κι ένα βήμα μπροστά Κυρ Γιάννη? Στους χώρους στάθμευσης? Ακόμη και το μέτρο που εξήγγειλε η αρμόδια αντιδήμαρχος για απαγόρευση της στάθμευσης στο πλακόστρωτο της Αριστοτέλους ίσχυσε μόλις μια βδομάδα. Αλήθεια πόσο καιρό έχεις να περάσεις από εκεί? Στο κυκλοφοριακό? Ο μόνος λόγος που κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα στην πόλη (αν κυκλοφορούν) είναι η αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Στην καθαριότητα? Στην πρώτη μεγάλη κρίση αμέσως μόλις ανέλαβες την διοίκηση του δήμου έσπευσες να ζητήσεις την βοήθεια του Βαγγέλη του Βενιζέλου για να στείλει στρατό να καθαρίσει τα σκουπίδια. Στην δεύτερη μεγάλη κρίση, αυτές τις μέρες, φταίει το σύστημα. Όχι η διοίκηση. Κι ας λες πως παρέλαβες λίγα απορριμματοφόρα ή ότι δεν ξέρεις που βρίσκονται 150 εργαζόμενοι από τον τομέα της καθαριότητας. Και δεν θέλω να αναφέρω τον Θερμαϊκό ε? Που έχει γίνει ....βάζελος από το φύκι. Οι αριθμοί είναι καλοί για να δικαιολογήσουν την κατάσταση, Κυρ Γιάννη, αλλά όσοι σε ψήφισαν ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει στην πόλη θέλουν έργα. Ακόμη και για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων στα οποία τόσα «έσουρες» προεκλογικά δεν έχεις κάνει τίποτα. Παρά τις προοδευτικές σου απόψεις σε άλλα θέματα όπως οι γκέι παρελάσεις. Θέμα που σε έκανε να παίζεις στα μεσημεριανάδικα των αθηναϊκών καναλιών αντί για τα δελτία  ειδήσεων.

Με λυπεί αυτό που λέω, Κυρ Γιάννη, αλλά με κάνεις ώρες ώρες να αναπολώ τον ατσαλάκωτο. Εκείνον που όταν πριν από λίγα χρόνια είχε κλείσει η χωματερή των Ταγαράδων και είδε την πόλη να γεμίζει σκουπίδια, έστειλε τα ΜΑΤ να την ανοίξουν και μάλιστα καβάλησε και το πρώτο απορριμματοφόρο που βγήκε. Σε τέτοιο σημείο έχω φτάσει. Ελπίζω πάντως να μην συνεχίσεις έτσι και καταλήξεις στο τέλος σαν τον άλλο αιρετό από τα μέρη μας που πρωταγωνιστεί στα μεσημεριανάδικα. Εκείνον ντε που ντύνεται Ζορό!

Αυτόπτης Μάρτυρας