Είμαστε όλοι διαφορετικοί και δεν γίνεται να φερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο σε μία σχέση. Μία ανοιχτή σχέση δεν αντιμετωπίζει θέματα απιστίας γιατί το ζευγάρι συμφωνεί στο να έχει σεξουαλικές ή ερωτικές σχέσεις και με άλλους.
Αν όμως το ζητούμενό σου είναι η μονογαμία και θέλεις να είσαι σε μία σχέση όπου υπάρχει ειλικρίνεια (και όχι απιστία), οφείλεις να το επικοινωνήσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απιστία δεν είναι απαραίτητα μία συνήθεια που συμβαίνει σε κάθε σχέση. Οι άνθρωποι εξελίσσονται, περνούν σε άλλη φάση ζωής και, ίσως, αποκτούν καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους. Αν δεν μιλάμε για αυτές τις περιπτώσεις, πάντα υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που καλό είναι να μην αγνοήσουμε, ακόμα και αν τελικά δεν συνδέονται με απιστία.
Προβλήματα με την αυτοεκτίμηση
Ένας συνηθισμένος λόγος για συνεχόμενη απιστία, είναι η πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Είναι ένας (λάθος) τρόπος να νιώσεις ότι αποκτάς κάποιου είδους αξία και να επιβεβαιωθείς. «Είναι σαν να γεμίζεις το κενό της κακής εικόνας για τον εαυτό σου. Νομίζεις ότι αποκτάς αξία. Και όταν νιώθεις ότι έτσι αποδεικνύεις κάτι, δεν μπορείς να το σταματήσεις», επισημαίνει η θεραπεύτρια σχέσεων Δρ. Tammy Nelson.
Κατηγορεί τις εκάστοτε συντρόφους του
Όταν μιλάμε για σχέση, οφείλεις να αναλαμβάνεις την ευθύνη σου, όταν κάτι δεν λειτουργεί. Δεν γίνεται να φταίει μόνο ο ένας. Και όταν η απιστία γίνεται δικαιολογία για την κακή σχέση, λες και λειτουργεί εκδικητικά, τότε ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ίδιο και τις ευθύνες.
Έχει θέματα με τη δέσμευση
Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, αρκεί να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και με τους άλλους. Αν δεν είσαι υπέρ της μονογαμίας ή δεν είσαι έτοιμος για αυτό, είναι κάπως παράλογο να μπαίνεις σε μία ανάλογη σχέση. Είναι αυτό που προκύπτει όταν κάνουμε σχέση για κοινωνικούς λόγους, και όχι επειδή αποτελεί πραγματική επιθυμία.
Υπερβολικός ψυχαναγκασμός
Αυτή η συνήθεια του να μην συγκρατείς ποτέ τον εαυτό σου και να λειτουργείς συνέχεια παρορμητικά, μπορεί να οδηγήσει στο να κάνεις κάτι ψυχαναγκαστικά, και όχι επειδή το απολαμβάνεις. Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικότερο όλων είναι να επικοινωνείς και να μην μαντεύεις. Δεν σημαίνει ότι κάποιος που δυσκολεύεται με τη δέσμευση, θα απιστήσει απαραίτητα. Είναι όμως μία ένδειξη που σε οδηγεί στο να μιλήσει για αυτό με τον σύντροφό σου και να δείτε πώς επηρεάζει τη σχέση.
Πηγή: jenny.gr