Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΤα ζευγάρια που γνωρίστηκαν online είναι 6 φορές πιθανότερο να πάρουν διαζύγιο,...

Τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν online είναι 6 φορές πιθανότερο να πάρουν διαζύγιο, λέει έρευνα

- Advertisement -

χει καθόλου σημασία το πώς γνωρίζετε ένα ζευγάρι; Αν η γνωριμία γίνεται μέσω κοινών γνωστών ή σε κάποια έξοδο ή μέσω των social media; Σύμφωνα με νέα έρευνα, έχει.

Την έρευνα διεξήγαγαν το Ίδρυμα Γάμου της Βρετανίας και την εταιρεία δημοσκοπήσεων Savanta ComRes.

«Αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά ανησυχητικά, δεδομένης και της δημοφιλίας που αποκτούν οι γνωριμίες μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Υπονοούν ότι τα ζευγάρια που γνωρίζονται μέσω αυτών, δεν έχουν επαρκή στήριξη -ειδικά τα πρώτα χρόνια της σχέσης και του γάμου – για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Harry Benson υπεύθυνος της έρευνας.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 2,000 ενήλικες, οι οποίοι ήταν τουλάχιστον 30 ετώ και είχαν παντρευτεί έστω μία φορά. Από το 2000 και έεπιτα το online dating έχει γίνει πολύ δημοφιλές και θεωρείται πλέον αποδεκτό από όλους. Μάλιστα, με αυτόν τρόπο γνωρίζονται σήμερα τα περισσότερα ζευγάρια. Πριν τη δεκαετία του 2000, περίπου τα 2/3 των ζευγαριών γνωρίζονταν μέσω της οικογένειας, στη δουλειά και εξόδους όπως τα πάρτι και η διασκέδαση στα κλαμπ.

Η έκθεση εξέτασε τη δεκαετία μέσα στην οποία τα ζευγάρια γνωρίστηκαν, την ηλικία τους και το επάγγελμά τους και φάνηκε ότι οι σχέσεις που ξεκίνησαν online ήταν πιθανότερο να τελειώσουν στα τρία πρώτα χρόνια του γάμου. Οι πιθανότητες για διαζύγιο ήταν κατά 6 φορές περισσότερες για εκείνους που γνωρίστηκαν online.

«Τα ευρήματά μας δεν υποβαθμίζουν ή μειώνουν τη σημασία του online dating. Αλλά υπογραμμίζει το μεγαλύτερο ρίσκο και τις δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίσουν τα άτομα που παντρεύονται έναν “άγνωστο”, αφού δεν έχουν αρκετές πληροφορίες ή το κοινωνικό δίκτυο για να ζητήσουν στήριξη», λέει ο Benson και συνεχίζει: «Αυτές οι διαφορές και τα στοιχεία θα επιτρέψουν σε όσους από εμάς παρέχουμε στήριξη και οδηγίες σε ζευγάρια που σκέφτονται να παντρευτούν να στοχεύσουμε καλύτερα τις πληροφορίες που διαθέτουμε και να ενθαρρύνουμε τα άτομα να εστιάσουν στην οικοδόμηση κοινωνικού κύκλου στα πρώτα χρόνια του γάμου».

Το online dating δεν είναι ο μόνος τρόπος γνωριμίας που -ίσως- οδηγεί σε  πρόωρο διαζύγιο. Σύμφωνα με τη μελέτη το 8% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν στο σχολείο και το 7% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν στη δουλειά, χωρίζουν επίσης τα πρώτα χρόνια του γάμου τους.

Επίσης, αφού οι δυσκολίες τα πρώτα χρόνια σε έναν γάμο ξεπεραστούν, ο τρόπος που τα ζευγάρια γνωρίστηκαν δεν παίζει ρόλο στο διαζύγιο. «Το γεγονός ότι ο επιπλέον κίνδυνος εξαφανίζεται έπειτα από τα τρία πρώτα χρόνια του γάμου, τονίζει τη σημασία του υγιούς κοινωνικού κύκλου για το ζευγάρι», τονίζεται στην έρευνα.

πηγή:protothema.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα