Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΛάκης Λαζόπουλος: Σχολιάζει το φιλί του Μέγα Αλέξανδρου με τον Ηφαιστίωνα στη...

Λάκης Λαζόπουλος: Σχολιάζει το φιλί του Μέγα Αλέξανδρου με τον Ηφαιστίωνα στη σειρά του Netflix

- Advertisement -

Πιστός στο εβδομαδιαίο του ραντεβού ο Λάκης Λαζόπουλος,ανέβασε το νέο του διαδικτυακό επεισόδιο όπου με καυστικά σχόλια σχεδιάζει θέματα της επικαιρότητας.
Ο ηθοποιός σχολίασε και το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix «Alexander: The Making of a God», το οποίο εξερευνά τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο ντοκιμαντέρ οι δημιουργοί του παρουσιάζουν τον Έλληνα στρατηλάτη ως ομοφυλόφιλο.

Ο Λάκης Λαζόπουλος είπε στο podcast «Έξω από το στόμα του Λάκη» για το θέμα:

«Τι πάθαμε, τι πάθαμε;. Καλύτερα να μας ερχόταν μια ρουκέτα από την Τουρκία παρά που μας ήρθε ο Μέγας Αλέξανδρος από το Netflix. Πω, πω, πω… Μα επιτρέπεται, ο Μέγας Αλέξανδρος που ήταν και Μέγας, δεν ήταν μικρός Αλέξανδρος να ξεκινάει την εκστρατεία κατά των Περσών με γλωσσόφιλα στον Ηφαιστίωνα και επιτρέπεται τέτοιο ιστορικό φάλτσο, που το γράψανε στην Καθημερινή, με φάλτσα ξεκίνησε η σειρά Μέγας Αλέξανδρος ότι έκαναν λάθος οι ξένοι στην ενημέρωση. Μας ενημέρωσαν ότι ήταν γκέι ενώ ήταν στρέιτ ο Μέγας Αλέξανδρος. Είναι σαν το τελευταίο που μας έμαθε η Εκκλησία ότι οι παπάδες είναι όλοι στρέιτ και δεν υπάρχει κανένας γκέι. Με αυτές τις δύο επιγνώσεις πλέον ότι τόσο ο Μέγας Αλέξανδρος όσο και οι παπάδες είναι στρέιτ παρακαλούμε να προχωρήσουμε όλοι και να πορευτούμε προς το μέλλον. Οι Έλληνες πέφτουνε από τα σύννεφα από την ώρα που γεννιούνται ως τα βαθιά γεράματα, αλλά όταν φτάνεις 100 χρονών και πέφτεις από τα σύννεφα είναι πολύ φυσιολογικό να σου σπάσουν όλα τα κόκαλα. Σταματήστε να πέφτετε από τα σύννεφα και να μαθαίνετε την Ιστορία όχι βεβαίως από τα βιβλία τα σχολικά που είναι γραμμένα καθ’ υπόδειξιν αλλά να διαβάζεται τα βιβλία τα ιστορικά τα οποία έχουν σχέση με την Ιστορία…».

Η επίμαχη σκηνή και τα αρνητικά σχόλια
Η σκηνή που συγκέντρωσε αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκεται στα πρώτα 10 λεπτά του εναρκτήριου επεισοδίου της σειράς, όπου ο Μακεδόνας βασιλιάς μετά από μία πάλη με τον Ηφαιστίωνα, φιλάει στο στόμα και στο σώμα τον φίλο του και ανταλλάσσουν μερικά τρυφερά χάδια, με τον Πτολεμαίο να τους κοιτάει και να λέει στον Αλέξανδρο: «Καλό θα ήταν ο βασιλιάς να φοράει ρούχα».

Στην αφήγηση του ντοκιμαντέρ, ο Ηφαιστίωνας παρουσιάζεται ως ένας αγαπημένος σύντροφος και ο μεγαλύτερος έρωτας του Αλέξανδρου. Το Netflix χαρακτηριστικά αναφέρει για τη σχέση των δύο αντρών: «Ο Μέγας Αλέξανδρος μεγάλωσε με 2 στενούς φίλους και πως ο Ηφαιστίωνας δεν ήταν στην πραγματικότητα απλώς επιστήθιος φίλος, αλλά ίσως η μεγάλη του αγάπη».

Ωστόσο, υπήρχαν πολλές αντιδράσεις με πολλούς να καταφεύγουν στα κοινωνικά δίκτυα εκφράζοντας την εναντίωσή τους, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν ιστορικά τεκμήρια που να αποδεικνύουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος. Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν το Netflix για προπαγάνδα και για εμπορευματοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Πηγή:protothema.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα