Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleEurovision 2023: Εκτός διαγωνισμού και η Βουλγαρία

Eurovision 2023: Εκτός διαγωνισμού και η Βουλγαρία

Εκτός του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, επέλεξε να είναι και η Βουλγαρία, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια δεν θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Όπως μεταδίδει το BBC, η διοργάνωση της γείτονος επικαλέστηκε το ύψος του κόστους ένταξης στη λίστα με τους διαγωνιζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα πληρώνουν κάθε χρόνο ένα ποσό για να λάβουν μέρος στη Eurovision, το οποίο διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της χώρας. Μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον διαγωνισμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ανάληψη της επόμενης διοργάνωσης από την Βρετανία, το BBC ανακοίνωσε ότι σε μερικές χώρες ζητήθηκε να πληρώσουν περισσότερα για να καλύψουν την «διαφορά», αφού η συνδρομή της Ρωσίας κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος της διοργάνωσης.

«Εκτός από το σημαντικό κόστος των τελών εγγραφής, καθώς και το κόστος παραμονής στη Μεγάλη Βρετανία – αντιμετωπίσαμε επίσης έλλειψη ενδιαφέροντος από χορηγούς, οπότε αποφασίσαμε να δώσουμε τους υπάρχοντες πόρους στη χρηματοδότηση τρεχόντων και προγραμματισμένων εθνικών έργων» είχε αναφερθεί σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου, RTCG.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα