Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΣοφία Μανωλάκου: Μου πήρε καιρό, δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ όλο...

Σοφία Μανωλάκου: Μου πήρε καιρό, δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ όλο αυτό

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Σοφία Μανωλάκου στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάκου. Μεταξύ άλλων, δε, η όμορφη ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στο κίνημα metoo και ό,τι αυτό άφησε στον χώρο του θεάτρου όσο και την δική της εμπειρία λεκτικής κακοποίησης που υπέστη από γνωστή συνάδελφο της στο παρελθόν.

Στη συνέντευξη μας στην On Time πριν από τρία σχεδόν χρόνια, αποκάλυψες ότι είχες δεχτεί κακοποιητική λεκτική συμπεριφορά από γυναίκα, γνωστή, συνάδελφο του. Αργότερα συνεργαστήκατε. Σου ζήτησε συγνώμη;

Ναι, εμμέσως το έκανε.

Τότε που συνέβη αυτό, στην αρχή της καριέρας σου, όπως μου είπες, πως ένιωσες; Πόσο καιρό μετά μπόρεσες να το διαχειριστείς και πόσο σε επηρέασε;

Μου πήρε καιρό, γιατί δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ όλο αυτό, δεν είχα κάνει ακόμα ψυχοθεραπεία για να ξέρω πως να ελέγξω καταστάσεις, ακόμα και για να κατανοήσω για ποιο λόγο το έκανε η συγκεκριμένη γυναίκα. Ήμουν πολύ μαζεμένη και φοβισμένη στις επόμενες δουλειές, αλλά ευτυχώς κάνω τον σταυρό μου που βρήκα τον τρόπο από δω και πέρα να το αντιμετωπίζω. Δηλαδή, δεν έχω αφήσει κανέναν πλέον να με φέρει στην ίδια θέση. Το αντιμετωπίζω από την αρχή, δηλαδή, με το που βλέπω ότι κάποιος ή κάποια δεν με σέβεται, όχι μόνο εμένα αλλά οποιοδήποτε συνάδελφο μου, με ευγενικό τρόπο θα βάλω τον άλλο στη θέση του.

Πιστεύεις ότι πλέον, μετά και την έξαρση του metoo, τα πράγματα έχουν γίνει καλύτερα στο θέατρο;

Ναι. Σαφώς. Κι όχι μόνο στο θέατρο αλλά και στη ζωή γενικότερα, σε οποιονδήποτε κλάδο. Κι έγινε κατανοητό ότι αυτός που πάει να μιλήσει κάπως στον άλλο θα… βουτήξει τη γλώσσα του δυο φορές στο μυαλό του για να πει κάτι! Μόνο καλό έκανε όλο αυτό και στο μέλλον θα έχουμε μεγαλύτερη βελτίωση. Μου αρέσει που η κοινωνία εξελίσσεται.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα