Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΡάδιο Αρβύλα: Κινδυνεύουν μέχρι και με φυλάκιση - Τους... τρέχουν στα δικαστήρια

Ράδιο Αρβύλα: Κινδυνεύουν μέχρι και με φυλάκιση – Τους… τρέχουν στα δικαστήρια

Ορίστηκε δικάσιμος στην μήνυση που είχε καταθέσει 5 Μαΐου 2020 το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE κατά των Ράδιο Αρβύλα για το ζήτημα του σατιρικό βίντεο με τη Θεία Κοινωνία.

Στο βίντεο, το οποίο δεν υπάρχει πλέον στο YouTube, πιστοί βρίσκονται σε σειρά μέσα στο ναό και ενώ βήχουν ο ιερέας τους κοινωνεί κανονικά. Οταν φτάνει η σειρά του Αντώνη Κανάκη για να λάβει τη Θεία Κοινωνία ρωτάει τον παπά: «Πάτερ σίγουρα;» και εκείνος με σιγουριά του απαντά «ναι». Τρεις μέρες αργότερα ο Κανάκης εμφανίζεται άρρωστος και με βήχα στο κρεβάτι. Ο ίδιος μιλάει στο Θεό και του λέει: «Αχ Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του Open, «Ευτυχείτε» το Εκκλησία Online, κατέθεσε μήνυση στην τηλεοπτική παρέα, λόγω αυτού του βίντεο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο νομικός εκπρόσωπος του site, Ανδρέας Καραγιάννης είπε: «Κοροϊδεύουν τη Θεία Κοινωνία και τους πιστούς. Μια διακωμώδηση χυδαίας αισθητικής. Πρόκειται για ακραίας μορφής συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει. Εμείς θέλουμε να “πέσει” το βίντεο νόμιμα».

Στην υπόθεση λοιπόν υπάρχει νέα εξέλιξη, καθώς στις 29 Μαρτίου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE η εκδίκαση της μήνυσης που κατέθεσε το νομικό τμήμα της εφημερίδας κατά των Συντελεστών του Ράδιο Αρβύλα.

Η ιστοσελίδα αναφέρει και έχει και σχετικό βίντεο:

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE έπραξε ως όφειλε τα δέοντα βάσει του Αντιρατσιστικού Νόμου.

Θυμίζουμε το άρθρο 1 της παραπομπής:

«Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους

1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ.

Πηγή: sportdog.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα