Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠώς να αποφύγετε τις διενέξεις με τον σύντροφό σας αυτά τα Χριστούγεννα

Πώς να αποφύγετε τις διενέξεις με τον σύντροφό σας αυτά τα Χριστούγεννα

Η εορταστική περίοδος πλησιάζει. Πάρτι, γιορτές, οικογενειακά τραπέζια, δώρα, διασκέδαση και πολύ άγχος, το οποίο μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε διενέξεις με τον άνθρωπο που νιώθετε πιο κοντά από όλους, δηλαδή το ταίρι σας.

Η relationship coach, Tara Blair Ball, μοιράστηκε με τον independent.com τις συμβουλές της για την επίλυση, αλλά και την πρόληψη λογομαχιών και διενέξεων με το ταίρι σας στη διάρκεια την εορτών.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών, εξήγησε ότι εκείνη και ο σύντροφός της, Brian, έχουν μια «ασφαλή λέξη» που χρησιμοποιούν σε κοινωνικές περιστάσεις όταν αισθάνονται άβολα και θέλουν να φύγουν. Πρόσθεσε ότι αναφέρεται στον σύντροφό της με γλυκά παρατσούκλια, όπως και εκείνος σε εκείνη, ώστε να υπενθυμίζει ο ένας στον άλλο ότι βρίσκονται στην ίδια ομάδα.

«Σε κάθε σχέση, όταν κάτι είναι αγχωτικό, πρέπει να θυμάστε ότι εσείς και ο σύντροφός σας είστε στην ίδια ομάδα εναντίον του προβλήματος. Όχι ο ένας εναντίον του άλλου. Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική, ειδικά στη διάρκεια των εορτών, που τόσα πολλά συμβαίνουν μαζεμένα. Αν διατηρήσετε τη σύνδεση σε καλό επίπεδο, οι διαφωνίες δεν θα σας οδηγήσουν εύκολα σε καβγάδες και φωνές. Να θυμάστε ότι είστε ομάδα».

Η relationship expert πρόσθεσε ότι οι καταστάσεις μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα πιεστικές όταν βρισκόμαστε σε συνάξεις με φίλους και οικογένεια. «Αν, για παράδειγμα, ο ένας από εσάς νιώθει άβολα και θέλει να φύγει από το οικογενειακό τραπέζι και ο άλλος όχι, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καβγά. Έτσι, η ύπαρξη μιας κοινής λέξης – κωδικού, θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι είστε στην ίδια σελίδα και σκέφτεστε το ίδιο πράγμα. Το να μπορείτε να συνεργάζεστε και να συμβιβάστε και οι δύο, θα σας βοηθήσει πολύ και αυτές τις ημέρες».

Ταυτόχρονα, η ειδικός σημειώνει ότι είναι καίριας σημασίας το να δίνετε προτεραιότητα και στη μεταξύ σας σχέση αυτές τις ημέρες.

«Πρέπει να βρίσκετε χρόνο για να μένετε μόνοι. Να μοιράζεστε στιγμές ως ζευγάρι. Να βρείτε χρόνο να είστε μαζί και να επικοινωνήσετε ουσιαστικά. Αν είστε διαρκώς σε ένταση και δεν χαλαρώνετε ποτέ, δεν θα καταφέρετε να απολαύσετε τίποτα. Βρείτε χρόνο για εσάς και για το ταίρι σας, ώστε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και στην υπόλοιπη οικογένεια».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα