Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠόσο κόστισε το «ZARI» στους Έλληνες φορολογούμενους – Η συμμετοχή της Μαρίνας...

Πόσο κόστισε το «ZARI» στους Έλληνες φορολογούμενους – Η συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι σε νούμερα

Το ποσό που κατέβαλλε η ΕΡΤ σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Μαρίνα Σάττι, η οποία ερμήνευσε μοναδικά το «ZARI» και κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό που βρισκόταν στο κατάμεστο Malmo Arena, στον μεγάλο τελικό της 68ης Eurovision, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 11η θέση.

Φαντασμαγορικό θέαμα και πολλές εκπλήξεις επιφύλασσε η βραδιά του τελικού, που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας και καθήλωσε τους τηλεθεατές, όπως αποδεικνύεται από τα ποσοστά τηλεθέασης. Η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής ξεκίνησε με μια δημιουργική αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Μαρίνα Σάττι φαινόταν σαν να κάνει ζωντανή μετάδοση, με το πλάνο σε αναλογία διαστάσεων 9:16.

Στην εμφάνιση κυριάρχησε το ροζ νέον, ενώ τα ελληνικά στοιχεία προβάλλονται στις μεγάλες οθόνες LED που πλαισιώνουν τη σκηνή. Μια drop cam χρησιμοποιήθηκε για να προσφέρει εντυπωσιακές λήψεις από ψηλά, ενώ οι χορευτές περιέβαλαν τη Μαρίνα Σάττι, δημιουργώντας έναν κυκλικό σχηματισμό καθώς εκείνη χόρευε στο κέντρο κατά το ρυθμικό μέρος του τραγουδιού «ZARI». Οι οθόνες LED χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς, ενώ οι κύβοι που εμφανίστηκαν στη σκηνή συμβολίζουν τα ζάρια, παραπέμποντας στον τίτλο του ελληνικού τραγουδιού.

Η Μαρίνα Σάττι φορούσε ένα δαχτυλίδι που στην πραγματικότητα ήταν μια μικροσκοπική κάμερα, δίνοντας στο κοινό και στους χορευτές μια πιο διαδραστική εμπειρία. Οι χορευτές, Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου και Βασίλη Καραγιάννη, είχαν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση, προσθέτοντας κίνηση και ζωντάνια.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του act ήταν όταν η Μαρίνα Σάττι και η ομάδα της ξεκίνησαν να χορεύουν κρατώντας μαντίλια, δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες που καθήλωσαν το κοινό. Οι θεατές έγιναν μέρος του σόου, ιδιαίτερα στο τελευταίο μέρος της παρουσίασης, όπου η κάμερα-δαχτυλίδι κατέγραφε την αλληλεπίδραση του κοινού με τους καλλιτέχνες.

 

Πόσο κόστισε το «ZARI» στους Έλληνες φορολογούμενους

Κάθε χώρα που θέλει να λάβει μέρος στη Eurovision οφείλει να πληρώσει ένα ποσό στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόραση (EBU). Kάθε χώρα καταβάλλει διαφορετικό χρηματικό ποσό, το οποίο καθορίζεται κυρίως από πληθυσμιακά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε στις 22 Ιανουαρίου, το συνολικό ποσό των 176.647,20 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για τη συμμετοχή που θα είχε στη φετινή Eurovision, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα