Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠριγκίπισσα Νταϊάνα: Η νύχτα που σκοτώθηκε στο Παρίσι σε ένα τροχαίο που...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η νύχτα που σκοτώθηκε στο Παρίσι σε ένα τροχαίο που σημάδεψε για πάντα τη Βρετανία

Σήμερα, 31.08.2024, συμπληρώνονται 27 χρόνια από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε ένα πολυσυζητημένο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Από εκείνη η μοιραία νύχτα στο Παρίσι μέχρι και σήμερα, έχουν γραφτεί πολλά για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ενώ κατά καιρούς τα αίτια του δυστυχήματος έρχονται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων με τις θεωρίες συνωμοσίας να αναζωπυρώνονται σε κάθε ευκαιρία.

Η «Πριγκίπισσα του Λαού», όπως την αποκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ στο συλλυπητήριο μήνυμά του, κατάφερε να αγαπηθεί όσο καμία όσο βρισκόταν στη ζωή – και να μισηθεί, από κάποιους λίγους, αλλά εξίσου παθιασμένα.

Αν και έπαψε τόσο νέα, μόλις στα 36 της χρόνια, να ζει ανάμεσά μας το αποτύπωμά της παραμένει ζωντανό μέχρι και σήμερα.

Ο ξαφνικός θάνατός συγκλόνισε τον πλανήτη και προκάλεσε βαρύ πένθος τόσο στην Αγγλία όσο και σε όλο τον κόσμο. Λες και όλοι είχαν χάσει τον πιο δικό τους άνθρωπο…

Μια μέρα σαν σήμερα λοιπόν, στις 31 Αυγούστου του 1997, στις 6 το πρωί, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ, στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, μετέφερε στον πλανήτη την είδηση του θανάτου της λαίδης Νταϊάνα Σπένσερ.

Παρά τις επίμονες και πολύωρες προσπάθειες ανάνηψης από το ιατρικό προσωπικό, η 36χρονη, τότε, πριγκίπισσα της Ουαλίας υπέκυψε στα τραύματά της από το αυτοκινητικό δυστύχημα που είχε σημειωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην υπόγεια γέφυρα Pont de l’Alma του Παρισιού.

Η πορεία προς το θάνατο

Η Νταϊάνα είχε χωρίσει από τον Κάρολο και πλέον χαμογελούσε ξανά στο πλευρό του περιζήτητου εργένη Ντόντι Αλ Φαγιέτ.

Είχε προηγηθεί και η διασημότερη ατάκα της συνέντευξής της «σε αυτόν το γάμο, ήμασταν τρεις» στον Βρετανό δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ που μεταδόθηκε από το BBC «καρφώνοντας» τη μετέπειτα σύζυγο του Καρόλου, Καμίλα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου του 1997, η πιο αγαπητή «γαλαζοαίματη» στον κόσμο αλλά και «μαύρο πρόβατο» για το Μπάκιγχαμ φεύγει από το ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, ιδιοκτησίας του Μοχάμεντ Αλ Φαγέτ, με κατεύθυνση το διαμέρισμα του τελευταίου συντρόφου της Ντόντι Αλ Φαγιέτ στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το ζευγάρι βρισκόταν ήδη δέκα ημέρες στη Γαλλία για διακοπές και κατέληξαν στο Παρίσι όπου από την πρώτη στιγμή οι παπαράτσι δεν τους άφηναν σε ησυχία.

Newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα