Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΟι επτά τοπ σεξουαλικές φαντασιώσεις

Οι επτά τοπ σεξουαλικές φαντασιώσεις

Ποια είναι η ερωτική φαντασίωση που κυριαρχεί στη σκέψη σας; Ο συγγραφέας του βιβλίου Tell Me What You Want («Πες μου τι θέλεις»), Δρ. Justin J. Lehmiller επιχείρησε να απαντήσει το ερώτημα πραγματοποιώντας έρευνα σε 4.175 ανθρώπους ρωτώντας τους ποια είναι η αγαπημένη σεξουαλική τους φαντασίωση.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν μια λίστα με τις επτά πιο συχνές φαντασιώσεις των ανθρώπων.

1) Ομαδικό σεξ. Συνηθέστερα τρίο και όργια.

2) Κυριαρχικό και σκληρό σεξ στο οποίο περιλαμβάνονται πρακτικές που εμπίπτουν στην κατηγορία του σαδομαζοχισμού όπου χρησιμοποιούνται δεσμά και κυριαρχούν οι  σχέσεις εξουσίας και υποταγής.

3) Περιπέτεια και ποικιλία. Κάτι καινούριο και διαφορετικό έτσι όπως το αντιλαμβάνεται ο εκάστοτε ερωτώμενος, όπως το σεξ σε διαφορετική στάση ή διαφορετικό μέρος.

4) Πρακτικές που θεωρούνται ταμπού. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει αντικείμενα και πρακτικές που δεν «επιτρέπονται» στο σεξ. Μία σειρά από φετίχ εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, όπως επίσης και φαντασιώσεις τις οποίες οι ψυχολόγοι κατατάσσουν στις «παραφιλικές».

5) Πάθος, ρομαντισμός και οικειότητα. Αυτές οι φαντασιώσεις περιλαμβάνουν συναισθηματισμό και κάλυψη της ανάγκης να νιώσει κάποιος ότι είναι αγαπητός και επιθυμητός.

6) Μη μονογαμικές σχέσεις. Φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν κάποια μορφή μη μονογαμικής σχέσης όπως η εναλλαγή συντρόφων ή μια ελεύθερη σχέση

7) Ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις. Άνθρωποι που ξεπερνούν τα όρια του φύλου τους ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον συγγραφέα της σχετικής έρευνας οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως δεν ανέφεραν μια μόνο φαντασίωση, αλλά κατά κανόνα οι φαντασιώσεις τους αλληλοεπικαλύπτονταν «πατώντας»  παράλληλα σε διαφορετικές θεματολογίες.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 4,000 ενήλικες, 18-87 ετών από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Δρ. Justin J. Lehmiller σχολιάζει ότι το γεγονός ότι κάποιος έχει φαντασιώσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει και την επιθυμία να τις εκπληρώσει. Αν και μπορεί να υπάρχει κάποιο κοινό σημείο επαφής ανάμεσα στη φαντασία και την επιθυμία, εντούτοις αυτοί οι όροι δεν είναι συνώνυμοι.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα