Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΜικρή φαινόταν έντονα - Η σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει η...

Μικρή φαινόταν έντονα – Η σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει η Δούκισσα Νομικού

Αρκετοί έχουν παρατηρήσει κάτι διαφορετικό που έχει η Δούκισσα Νομικού στο πρόσωπο της. Η παρουσιάστρια δεν έχει κρύψει λεπτό την πάθηση από την οποία πάσχει, η οποία ωστόσο τώρα που έχει μεγαλώσει δεν φαίνεται τόσο έντονα, ειδικά στις δημόσιες εμφανίσεις της. Συγκεκριμένα, τα μάτια της έχουν διαφορετικό χρώμα, το ένα είναι μπλε και το άλλο πράσινο και πρόκειται για μια σπάνια πάθηση.

«Επειδή διαβάζω τα σχόλιά σας και οι περισσότεροι με ρωτάτε για τα μάτια μου, ναι έχουν διαφορετικό χρώμα το ένα είναι πράσινο το άλλο μπλε… μικρή φαινόταν πολύ πιο έντονα τώρα όχι τόσο. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω στη μόδα οι φωτογράφοι έκαναν photoshop για να είναι το ίδιο χρώμα δεν ξέρω γιατί το θεωρούσαν μάλλον “ελάττωμα”; Kάποια στιγμή τους είπα να σταματήσουν να το αλλάζουν.

Πάντως άργησα να συνειδητοποιήσω ότι μας κάνει να διαφέρουμε είναι το πλεονέκτημα μας το να είμαστε μοναδικοί είναι η δύναμή μας μην προσπαθείς να κρύψεις ότι σε κάνει ξεχωριστό ανάδειξε το μην προσπαθείς να γίνεις όπως όλοι», είχε εξομολογηθεί η Δούκισσα Νομικού στην ανάρτησή της.

Τι είναι η πάθηση από την οποία πάσχει η Δούκισσα Νομικού

Η ετεροχρωμία (heterochromia), γνωστή επίσης ως heterochromia iridis, είναι κατάσταση κατά την οποία το χρώμα της ίριδας του ενός ματιού είναι διαφορετικό από το χρώμα της ίριδας του άλλου. Το φαινόμενο αυτό λέγεται ολική ετεροχρωμία (ολική ετεροχρωμία).

Υπάρχει επίσης και το φαινόμενο κατά μόνο ένα τμήμα της ίριδας έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη και αυτό αποκαλείται «μερική ετεροχρωμία» (partial heterochromia).

Η ετεροχρωμία, είτε ολική, είτε μερική, σχετίζεται με τη συγκέντρωση μελανίνης στην ίριδα του ματιού ή σε τμήμα της και οφείλεται σε γονιδιακή κληρονομικότητα, ή προκαλείται από ασθένεια ή τραυματισμό. Για την ιστορία , να πούμε πως ο μικρός Σάββας δεν έχει ετεροχρωμία ίριδας αφού έχει κληρονομήσει τα καστανά μάτια του πατέρα του!

Πηγή: Υouweekly.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα