Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΜαντώ : Δεν θα τραγουδάμε τζάμπα – Δεν πήγα στον Παπαδόπουλο για...

Μαντώ : Δεν θα τραγουδάμε τζάμπα – Δεν πήγα στον Παπαδόπουλο για να αφυπνίσω συναδέλφους

Την άρνησή της να εμφανιστεί ως καλεσμένη στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγεία μας ρε παιδιά», που είχε αφιέρωμα σε μουσικές και τραγούδια περασμένων δεκαετιών, εξήγησε η γνωστή τραγουδίστρια Μαντώ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Πάμε Δανάη» του MEGA.

Όταν κάποιος καλλιτέχνης παρουσιάζει ζωντανά τη μουσική του, πρέπει να αμείβεται βάση συμβολαίου, κάτι που δεν ίσχυε για την εν λόγω εκπομπή, επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι με τη στάση της αυτή ήθελε να αφυπνίσει και άλλους συναδέλφους της που προσφέρουν αφιλοκερδώς την τέχνη τους.

«Έχουμε υπογράψει όλοι οι τραγουδιστές μία σύμβαση, η οποία έχει σταλεί και στα κανάλια. Τους τελευταίους μήνες και λόγω της πανδημίας οι καλλιτέχνες πρέπει να αμείβονται όταν παρουσιάζουν ζωντανά την μουσική τους και κάτι τέτοιο δεν ήταν μέσα στα πλαίσια της συγκεκριμένης εκπομπής, οπότε δεν δέχθηκα να πάω. Δεν το έκανα για να δημιουργήσω κάποιο θόρυβο, το έκανα για να αφυπνίσω τους συναδέλφους να μην τραγουδούν ζωντανά χωρίς αμοιβή» ήταν τα λόγια της.

Την ίδια δε επιλογή και για τους ίδιους λόγους έκαναν και άλλοι δύο τραγουδιστές, ο Δάκης και ο Κώστας Μπίγαλης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η παραγωγή της εκπομπής αρνήθηκε να πληρώσει την αμοιβή που απαιτεί το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων τραγουδιστών για κάθε live εμφάνιση.

Ο Κώστας Μπίγαλης, μάλιστα, δήλωσε στο Happy Day: «Δεν ήταν μόνο η εκπομπή του Παπαδόπουλου, ήταν και από άλλες εκπομπές. Τους εξηγώ ευγενικά ότι υπάρχει αυτό το θέμα, γιατί αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει στοιχειώδης αμοιβή. Ελπίζω αυτό να γίνει συλλογικά και να στηρίξουν την απόφαση του Σωματείου», ενώ η Μαντώ, με τη σειρά της, τόνισε: «Δεν συμφώνησαν να δώσουν αμοιβές, κάτι το οποίο έχουμε προσυπογράψει οι περισσότεροι τραγουδιστές. Απαιτούμε την αμοιβή, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη να υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εργαστούμε σε μία οποιαδήποτε εκπομπή, διότι »όχι» έχω πει και σε άλλες εκπομπές. Έφτασε ο κόσμος στο χτένι».

Και ο Δάκης, με τη σειρά του επεσήμανε πως όταν πάει σε μία εκπομπή που διαρκεί 9 ώρες, πρέπει να πληρωθεί.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα